U DUBROVNIK STIGLE JABUKE, DOGOVORENA DALJNJA SURADNJA Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić u radnom posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji

291

Donacija Vukovarsko-srijemske županije od deset tona jabuka podijeljena je u četvrtak u dubrovačkoj luci Gruž socijalnim i zdravstvenim ustanovama te dobrotvornim udrugama s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić izjavio je ovom prilikom kako je riječ o prijateljskoj gesti Vukovarsko-srijemske županije koja na taj način uzvraća tradicionalnu donaciju mandarina.

‘Dvanaestu godinu zaredom naša županija uputila je donaciju mandarina u Vukovarsko-srijemsku županiju. Mandarine i jabuke su simbol dobrih odnosa najjužnije i najistočnije hrvatske županije koje ćemo nastaviti njegovati’, istaknuo je, između ostaloga, župan Nikola Dobroslavić.

Župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić istaknuo je veliko zadovoljstvo suradnjom između dviju županija.

‘Koliko čujem, naše jabuke su stigle u ruke 80-ak korisnika. Kao što je župan Dobroslavić i rekao, ovo je simbol naše dobre suradnje koja će se, uvjeren sam, nastaviti i u gospodarskom, ali i brojnim drugim segmentima’, kazao je župan Dekanić.

Nakon obilaska u luci Gruž, u palači Ranjina održan je sastanak na kojem se razgovaralo o nastavku ranije započetih oblika suradnje.

‘Imali smo ranije inicijative za boljim plasmanom autohtonih proizvoda iz Vukovarsko-srijemske županije na našem području. Imali smo neke konkretne pomake, no malo smo usporili zbog korona-krize. Nastavit ćemo i s ustrajanjima za boljom povezanosti između Vukovara i Dubrovnika, i to preko zračne luke u Osijeku’, rekao je župan Nikola Dobroslavić.

Dodajmo i kako su, uz župana Nikolu Dobroslavića i zamjenika Joška Cebala, radnom sastanku nazočili i ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić, pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević, pročelnik UO za poduzetništvo, turizam i more Ivo Klaić te direktor Turističke zajednice DNŽ Vladimir Bakić.

U radnom posjetu našoj županiji, uz župana vukovarsko-srijemskog Damira Dekanića, borave i njegov zamjenik Franjo Orešković te v.d. pročelnika Ureda župana Marko Dikonić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *