Otkriven pravi razlog zašto je Nizozemac diskvalificiran s Eurosonga

621

Mediji već danima nagađaju razlog zbog kojeg je nizozemski predstavnik Joost Klein diskvalificiran uoči finala s Eurosonga.

Jučer je i službeno završena istraga protiv glazbenika, a prijavljen je zbog prijetnji koje je uputio djelatnici televizijske producentske ekipe. Švedski Aftonbladet piše da je Nizozemac priznao da je krenuo šakom na fotografkinju.

‘Muškarac je osumnjičen za nezakonite prijetnje u Malmö Areni u četvrtak navečer. Osumnjičenik je saslušan, ali nije pritvoren. Tužiteljica koja je primila ovu nezakonitu prijetnju je zaposlenica Eurosonga’, rekao je Emil Andersson, voditelj odjela za istrage u Malmöu.

Kako prenosi Aftonbladet, Klein je navodno tijekom ispitivanja sve priznao i rekao da je bio pod velikim stresom zbog svih fotografa te ih je zamolio da prestanu snimati. Kada ga nisu poslušali, naljutio se i podigao šaku te nasrnuo na fotografkinju. Ipak, nije ju udario.

Prema riječima svjedoka, Joost Klein se ispričavao i ponavljao: ‘Žao mi je, žao mi je.’ Međutim, nejasno je li ta isprika bila upućena i fotografkinji. Nakon incidenta Nizozemac je diskvalificiran s natjecanja.

Podsjetimo, nakon što Klein nije nastupio na probi u petak, počelo se nagađati da je došlo do sukoba između Kleina i izraelske delegacije zbog različitih stavova o ratu između Izraela i Hamasa.

Njegovo isključenje, međutim, nema nikakve veze s njegovim stavom prema drugim izaslanstvima, istaknuo je EBU.

story.hr
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *