Otvaranje izložbe ilustracija “Tragom priča iz davnine” u Kazalištu Marina Držića

377

Jedan od najistaknutijih hrvatskih ilustratora i transmedijalnih umjetnika Zdenko Bašić otvara svoju izložbu ilustracija “Tragom priča iz davnine” u Dubrovniku 31. kolovoza u 20.30 u foajeu Kazališta Marina Držića.

Ovaj talentirani umjetnik na festival Midsummer Scene po prvi put donosi ilustracijsku avanturu nadahnutu predajama i mitovima sjeverozapadne Hrvatska. Inspirirana je pričama i mjestima na kojima je Bašić odrastao i koja je susretao na svom putu na koji su ga navele njegove bake, sjećajući se i pričajući mu davno zaboravljene priče. Izložba Tragom priča iz davnine iz knjiga Sjeverozapadni vjetar, Mjesečeve sjene i Moguti ujedno je i prva najava rada na novoj viziji Priča iz davnine Ivane Brlić – Mažuranić.

Uz izložbu ilustracija, ovaj svestrani umjetnik na ovogodišnjem festivalu Midsummer Scene u ulozi je kostimografa, scenografa i video dizajnera. Njegove maštovite ideje scenografije, kostimografije i video dizajna tako možemo gledati u monodrami A Poor Player (Bijedan glumac) koja predvodi ovogodišnji Festival.

Izložba Tragom priča iz davnine će biti otvorena sve do 5. rujna od 9 do 21 sat u foajeu dubrovačkog Kazališta Marina Držića.

Ulaznice za sva događanja festivala Midusmmer Scene mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr te na blagajni Kazališta Marina Držića. Za ulazak na predstave, izložbu i koncert vrijede ista epidemiološka pravila kao i za ostala kazališna događanja. Obavezno je nošenje maske te poštivanje predloženog rasporeda sjedenja.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *