Ovo je greška koju mnogi rade kada se tuširaju zimi: Stručnjaci savjetuju što je najzdravije

451

Stigli su hladniji dani, a zima kuca na vrata. Iako će se mnogi tuširati u toploj vodi, kako bi se malo ugrijali, isto kako se ljeti mnogi tuširaju u hladnijoj vodi, stručnjaci ipak otkrivaju kako to nije najzdravija opcija. Sada su odgovorili na neka pitanja s kojima se svakodnevno susrećemo: Razmišljate li o toplom ili hladnom tuširanju? Koliko često uživate u tuširanju tijekom dana ili tjedna? Stručnjaci predlažu da biste mogli pomladiti svoju kožu putem pravilnog tuširanja, piše The Mirror.

Iako se ljeti često okrećemo hladnoj vodi kako bismo se osvježili, dolaskom hladnijih dana preporučuje se zadržavanje navike tuširanja hladnom vodom. To ne samo da pozitivno utječe na opće zdravlje, već i na ljepotu kože.

Kako toplina utječe na zdravlje, kožu i kako je zaštititi?

Održavanje tijela na nižoj temperaturi može rezultirati zategnutijom i mlađom kožom.

Stručnjaci tvrde da samo 11 minuta izlaganja hladnoj vodi svaki tjedan može poboljšati proizvodnju kolagena, smanjiti bore, smanjiti stres i upale te čak unaprijediti san. Preporučuje se pravilno tuširanje u trajanju od 11 minuta tjedno, podijeljeno u tri seanse od po dvije do tri minute kako bi se izbjeglo previše opterećenje tijela.

Liječnica Poonam Desai smatra da samo 11 minuta hladne vode tjedno može puno pomoći vašem zdravlju:

“Pod izlaganjem hladnoći mislim na hladno tuširanje ili hladnu kupku, uranjanje u ledenu kupku i želite biti sigurni da to činite kratko vrijeme. Bilo bi pametno da tih 11 minuta tjedno podijelite na tri tuširanja od dvije, tri miunte. To znači da pomaže smanjiti bore i povećati elastičnost naše kože. Također pomaže smanjiti stres, smanjiti upalu i čak može poboljšati naš san. Ako niste isprobali izlaganje hladnoći, svakako ga dodajte u svoju rutinu, ima mnogo dobrobiti za naše cjelokupno zdravlje”, zaključila je.

dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *