PASKO TOMAŠ PRIZNAO: Političkih pritisaka je ipak bilo! Ne bojim se, nisu me roditelji učili hodati kako bih danas puzao!

1866

Jučer smo primijetili kako na Dubrovačkoj televiziji nema emisije, koju je dva dana ranije najavio voditelj Pasko Tomaš, pa smo se upitali je li politika umiješala svoje prste u tu priču, o čemu smo pisali ovdje. Nakon našeg članka, koji su prenijeli i nacionalni mediji, izjavu je dao i sam Tomaš te najavio nastavak emitiranja emisije u drugom terminu i kako će sve razjasniti u Dnevniku Du tv-a u 18 sati. Kako smo i pretpostavljali, političkih pritisaka je ipak- bilo!

– Emisija nije ukinuta, u subotu sam nakon svega što se dogodilo zatražio od vlasnika televizije nekoliko slobodnih dana. Nastavljamo punom parom parom, cenzure na Dubrovačkoj televiziji otkad ju je preuzeo g. Zovko nije bilo, politika nikad nije mogla, a niti će moći utjecati na bilo kakav prilog.

Na pitanje voditeljice je li bilo političkih pritisaka, Tomaš je odgovorio:

– Da, bilo je i uvijek će ih biti. Kada radite svoj posao ispravno i dobro i otvarate teme koje mnogi žele zaboraviti ili zatvoriti, oni su uvijek tu. Bit će ih, ali treba ostati jak.

Tomaš je dobio veliku potporu javnosti, a ovako je to komentirao:

– Jako mi je drago što je narod reagirao i što se ne boji reći svoje mišljenje na društvenim mrežama. Moram napomenuti i primijetiti, jednu činjenicu, da su svi nacionalni portali preuzeli ovu priču i sve televizijske kuće. Međutim, zanimljiv je jedan podatak, a vjerujem kako će to građani Dubrovnika zapamtiti: samo je jedan portal u ovom gradu, a to je Dubrovnik INsider prenio tu priču i nitko drugi. To vam govori koliko se guše medijske slobode u ovom gradu. Ne možete mi reći da svi portali u Splitu objave tu priču, a da u Dubrovniku to nije zanimljivo!

Na kraju je Tomaš poručio kolegama i sugrađanima: – Držite se, radite svoj posao najbolje što znate, nemojte se plašiti, građanima od srca hvala, a političarima želim poručiti nikad neću dopustiti da utječe na moj rad, kucajte na druga vrata, ja se ne bojim, nisu me moji roditelji učili hodati kako bi danas pred vama puzao!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *