Pelješac se opredijelio za integralno upravljanje kvalitetom!

388

Tvrtka Feel IQM d.o.o. iz Malog Lošinja u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Orebić još  ove zime započela je sa integralnim upravljanjem kvalitetom u destinaciji. Integralno upravljanje  kvalitetom primjenjivo je za sve segmente turizma, odnosno za sve prijavljene smještajne  kapacitete, atrakcije, tur. agencije, vinarije, ugostiteljske objekte, lokalne proizvođače, i sl. 

Tim IQM koji čine Đurđica Šimičić i Anamarija Cicarelli kao autorice projekta, te kolega Pero  Matić, početkom tjedna bili su u obilasku dionika skupa sa Markom Galiotom predstavnikom TZO  Orebić. Posjet dionicima prvotno je najavljen za veljaču, ali zbog pandemijskih mjera nije bio moguć sve do sada. Bez obzira na pandemiju veliki dio posla je već odrađen, svi prijavljeni su  imali mogućnost ispuniti početnu anketu, dobili su knjigu standarda, odrađena je marketinška  analiza, te su pojedini dionici uključeni u IQM PASS, svojevrsnu karticu sa popustima koji se mogu  koristiti kod umreženih dionika. Do sada su se sastanci sa turističkom zajednicom i dionicima  odvijali putem zoom aplikacije. 

Pri obilasku prijavljeni u projekt su se i osobno upoznali sa projektnim timom koji su bili na  raspolaganju za sva pitanja.  

Đurđica Šimičić oduševljena je potencijalom koji Pelješac ima, kvalitetom i raznovrsnošću  lokalnih proizvođača: „Pelješac ima priliku postati jedna od najjačih eno-gastro destinacija, sveukupna ponuda je iznad svih očekivanja , potrebno je povezivanje i sinergija dionika“. 

U projekt IQM do sada je uključeno četrdeset dionika samo na području općine Orebić, a sada  projekt se širi na cijeli poluotok Pelješac. Koncept IQM su prihvatile i ostale turističke zajednice s  Pelješca te će uskoro uslijediti i javni poziv za uključenje dionika iz općina Ston, Trpanj i Janjina. 

Projekt daje naglasak kvaliteti, implementaciji lokalnih proizvoda i tradiciji u turizmu,  umrežavanjem i destinacijskom sinergijom, održivim razvojem i odgovornim turizmom. 

IQM koncept integralnog upravljanja IQM Destination odobren je od UNWTO (Svjetske turističke  federacije) i tvrtka Feel IQM primljena je kao pridružena članica UNWTO. Projekt IQM destination  dobio je preporuku od Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma i sporta. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *