Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik i DUNEA održali edukaciju za osnovnoškolce

359

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana vatrogasaca, 4. svibnja, u područnoj školi Putniković (OŠ Janjina) održane su edukacije o smanjenju rizika i zaštiti od požara, kao i o mogućnostima koje pruža Europska unija.

Edukacije su za učenike od prvog do osmog razreda održali predstavnici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik i DVD Putniković koji je pokazao kako se koristi i čime je sve opremljeno vatrogasno vozilo.

Također, ovom prilikom je predstavnik Regionalne agencije DUNEA, u sklopu proslave Dana Europe, održao predavanje o Europskoj uniji i brojnim projektima koji se provode diljem naše županije, poput projekta FIRESPILL kojim će se u Kuli Norinske izgraditi Centar za naprednu obuku za vatrogastvo i civilnu zaštitu koji će doprinijeti unaprjeđenju sustava prevencije od požara i ostalih opasnosti na području doline Neretve i okolice. Djeca su nakon svih predavanja dobila i prigodne promotivne poklone.

Podsjetimo, Dan Europe obilježava se na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije od 4. do 21. svibnja 2021. godine uz raznovrsna informativna, edukativna i zabavna događanja kako bi se predstavili EU projekti i njihov značaj za razvoj lokalne zajednice.

Program pronađite OVDJE.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *