Pokrenut projekt Mreže lokalnih središta za preispitivanje provedbe politika EU-a (RegHub 2.0)

400

U organizaciji Europskog odbora regija, održavanjem prvog sastanka putem videokonferencije, pokrenuta je druga faza projekta Mreže regionalnih središta RegHub 2.0.

Mreža u kojoj je sudjelovala i Dubrovačko-neretvanska županija kao jedna od 20 regija sa prostora EU-a kao pilot projekt pokrenuta je 2018. godine. Slijedom uspješnog djelovanja, Dubrovačko-neretvanska županija uključena je i u drugu fazu projekta, koji se odvija u suradnji s Europskom komisijom. Ciljevi su agende Europske komisije „za bolju regulativu“ da se politike i propisi EU-a izrađuju i ocjenjuju transparentno, također i na temelju konkretnih iskustava iz lokalne i regionalne sredine, uzimajući u obzir stavove građana i dionika. Projektom su obuhvaćena sva područja politika te se nastoji postići umjerena regulativa koja ne prelazi ono što je nužno te kako bi se ciljevi i koristi politika EU-a ostvarili uz što manje troškove.

U ovoj fazi projekta uključeno je 45 regija s područja EU-a, a osim Dubrovačko-neretvanske županije kao članovi iz Republike Hrvatske sudjeluju Istarska, Primorsko-goranska i Vukovarsko-srijemska županija te Grad Rijeka.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *