Pred utakmicu: Pogledajte što Englezi pišu o Hrvatskoj, Vatrenima i navijačima

250

I dok se hrvatski mediji gotovo uopće ne bave Engleskom osim u nogometnom smislu, analizirajući njihovu momčad i to s dozom poštovanja jer ipak su to vrhunski nogometaši, engleski mediji se baš trude svim silama što više stvarati pritisak i pisati što ružnije o Hrvatskoj.

Uoči polufinalne utakmice Hrvatske i Engleske na SP-u, britanski su mediji odlučili stvoriti pritisak na FIFA-u. Naime, Telegraph piše kako FIFA zataškava sve ‘fašističke ispade’ hrvatskih navijača na SP-u u Rusiji. Također pišu da su hrvatski navijači osramotili svoju državu na čak tri velika natjecanja, europskim prvenstvima 2012. i 2016. godine te Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Prozvali su FIFA-u gleda blagonaklono prema HNS-u kada su u pitanju rasistički ispadi i navode kako ih je bilo na utakmici s Nigerijom, a potom ironično spominju ‘nultu stopu tolerancije prema rasizmu’ u koju se FIFA kune.

Dakako, nije moglo proći bez nabrajanja svih rasističkih i fašističkih slučajeva zbog kojih je FIFA ranije kažnjavala HNS. Spomenuli su ‘poljudsku svastiku’ uoči prijateljske s Italijom, rasističke pjesme i skandiranja na prijateljskim utakmicama s Mađarskom i Izraelom, podsjećaju da je Hrvatska kažnjena sa 100 tisuća eura zbog isticanja nekoliko fašističkih zastava na EP-u 2016. godine, tte hukanje Balotelliju na Euru 2012. godine.

Telegraph također piše da je FIFA propustila kazniti HNS zbog ultradesničarskih transparenata hrvatskih navijača na utakmicama prošlog SP-a u Brazilu. Naravno, tu je i Šimunićev ‘Za dom spremni’ ispad nakon utakmice s Islandom u Zagrebu zbog koje je dobio deset utakmica kazne. Potom dalje pišu o Šimuniću

“No, ne samo da je predsjednik HNS-a Davor Šuker tada ustvrdio da je kazna Šimuniću prestroga već je istog igrača postavio za pomoćnog trenera reprezentacije samo nekoliko tjedna nakon što mu je izrečena suspenzija”, stoji u članku Telegrapha.

Na koncu su istaknuli da je FIFA na aktualnom prvenstvu izrekla dvije kazne HNS-u, jednu od 13 tisuća franaka zbog tučnjave na tribinama tijekom utakmice s Argentinom (u toj su tučnjavi Argentinci napali Hrvate i pretukli ih), a druga je ona od 70 tisuća zbog toga što su hrvatski nogometaši prekrišili marketinške obaveze konzumirajući pića koja nisu službena pića na ovome prvenstvu.

DNEVNO.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *