Predavanje ”Međunarodna zajednica i rat u Hrvatskoj 1991-1995.”

173

Predavanje pod naslovom ”Međunarodna zajednica i rat u Hrvatskoj 1991-1995.” održat će se u ponedjeljak, 18. veljače u 18 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. O ulozi međunarodne zajednice u ratu i procesu hrvatskog osamostaljivanja govorit će predavač dr.sc. Vladimir Filipović, a moderator predavanja bit će dr.sc. Maroje Višić.

Rat u Hrvatskoj od svojeg je početka do svojeg kraja bio visoko internacionaliziran i prisutstvo većeg broja međunarodnih posrednika  određivalo je dijelom njegovu dinamiku. U Hrvatskoj se o ulozi međunarodne zajednice u ratu i procesu hrvatskog osamostaljivanja u  pravilu govori negativno i kritički. U ovom predavanju temi se pokušava pristupiti na drugi način i ukazati na moguće drugačije tumačenje uloge međunarodne zajednice.
Vladimir Filipović docent je na Libertas međunarodnom sveučilistu u Zagrebu i Dubrovniku. Autor je većeg broja znanstvenih članaka i zapažene knjige ”Ispod plavih sljemova: motive država za sudjelovanjem u misiji UNPROFOR 1992-1995.” objavljene 2015. u Zagrebu i Sarajevu.

Predavanje je u organizaciji Libertas međunarodnog sveučilišta i Dubrovačkih knjižnica.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *