Predstavljena ”Proročica”, prva zbirka pjesama Slavke Jurić

327

Predstavljanje zbirke pjesama „Proročica“ Slavke Jurić upriličilo se 26. kolovoza u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Uz autoricu, zbirku pjesama predstavili su urednica knjige Mariela Marković, stihove je čitala Tajana Martić, a glazbena pratnja na klaviru bila je Nena Čorak.

Marković je spomenula kako je autorica već objavljivala svoje pjesme u godišnjaku Literat, tako je i ona primijetila Slavku te su preko Facebooka krenule i u realizaciju ovog projekta. Urednica zbirke objasnila je da joj se naslov jako sviđa jer u njoj ima neki ”proročki momenat”, dodavši kako često i da ne znamo, proživimo ono što smo napisali.

”Proročica” je podijeljena na četiri dijela od kojih svaki nosi određenu tematiku, od glazbe, preko ljubavnih intimnih ispovijesti, do starogrčke mitologije koja se autorici oduvijek sviđala. Jurić je istaknula kako je zbirka pjesama nešto ”najintimnije” i ”duboko proživljeno” pa joj je i zato trebalo tako dugo da ih objavi. Na pisanje su ju potakli doživljaji, ono trenutno u životu u kojem se sve prožima. Jurić, koja se okušala u svim formama, u škrabici čuva i nedovršeni roman, dodala je kako sada više piše pjesme upravo zbog nedostatka vremena.

Ilustracije za zbirku pjesama ”Proročica” potpisuje Matea Šabić Sabljić, dizajn i tehničku opremu knjige potpisuje Vinko Rožić, zbirku je priredila Mariela Marković. ”Proročica” je ujedno i nastavak predstavljanja pjesnika mlađe generacije izdavača Društva dubrovačkih pisaca. 

Slavka Jurić rođena je na otoku Hvaru, profesorica je glazbe, spisateljica i članica DSO-a. Svoje radove objavljuje od 2003. godine, a poeziju piše od malena. Ovo joj je prva objavljena zbirka pjesama.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *