Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije na komemoraciji i polaganju vijenaca povodom 22. obljetnice pogibije Rona Browna

268

Na današnji dan prije 22 godine nedaleko Zračne luke u Čilipima srušio se američki vojni zrakoplov u kojem je bio tadašnji ministar trgovine SAD-a Ronald Brown i delegacija s još 34 osobe, a tim povodom u memorijalnoj kući u staroj gradskoj jezgri održana je komemoracija, a potom su na brdu sv. Ivan položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je komemoraciji, a polaganju vijenaca predstavnik Dubrovačko-neretvanske županije Mato Begović.
”Ta tragedija, koliko god smrt 35 osoba bila strašna sama po sebi, za hrvatski narod bila je još strašnija zbog onoga što je predstavljala u razorenoj ratom Republici Hrvatskoj. Hrvatski i američki narod oduvijek su gajili prijateljske odnose, odnose temeljene na povjerenju i vjeri da upravo mi možemo i trebamo biti stabilizirajuća snaga ovih prostora. I Hrvatska to upravo jest i nastavit će biti, usprkos svim zaprekama. Mi smo ponosna članica EU i NATO-a i upravo zbog toga moramo se prisjetiti danas najviše od svih dana, kako su Sjedinjene američke države razumijele karakter rata u kojem smo bili i našu potrebu i pravo da se obranimo i izborimo za nezavisnost. U ovom trenutku bi voljeli vidjeti više veza s SAD-om i unaprijediti našu suradnju, počevši od pitanja viza do ekonomske suradnje i sigurna sam da hoćemo”, rekla je na komemoraciji zamjenica Marević.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *