PRIOPĆENJE IZ POLICIJE – TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

231

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 18 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom i 10 s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 7 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 612 represivnih mjera od kojih izdvajamo 323 mjere poduzete zbog prekoračenja brzine, 36 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 39 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja, 69 prekršaja zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa i 16 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

U jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se oko 11 sati dogodila u blizini mjesta Drače na Pelješcu, teže je ozlijeđen 44-godišnjak koji je, upravljajući motociklom dubrovačkih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom i izletio izvan kolnika gdje je udario u prometni znak.

Motociklist je prevezen u dubrovačku bolnicu gdje je zadržan na liječenju.  

 

Najava: Pojačani nadzor vozača mopeda i motocikala

Tijekom sutrašnjeg dana policijski službenici prometne policije će na svim prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provoditi pojačani nadzor vozača mopeda i motocikala.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *