Pročelnik Klaić na otvaranju konferencije Naše more 2021.

352

Pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Ivo Klaić nazočio je u petak na otvaranju druge međunarodne znanstvene konferencije Naše more 2021. koja se održava na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Dubrovniku, a okuplja sudionike iz Hrvatske, Poljske, Njemačke, Rusije, Crne Gore, Srbije, Rumunjske te Vijetnama.

Konferencija je otvorena pozdravnim govorima prof. dr. sc. Srećka Krile, predsjedavajućeg konferencije Naše more i glavnog urednika časopisa Naše more, dr. sc. Darija Miškovića, predsjednika organizacijskog odbora Konferencije, doc. dr. sc. Srđana Vujčića, budućeg pročelnika Pomorskog odjela, pročelnika Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko – neretvanske županije Iva Klaića, zamjenice gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelke Tepšić i prorektorice za međunarodnu suradnju i znanost izv. prof. dr. sc. Marijane Pećarević.
Cilj Konferencije bio je okupiti vodeće akademske znanstvenike, istraživače i praktičare kako bi razmijenili vlastita iskustva i rezultate istraživanja o svim aspektima pomorskih znanosti i tehnologije. Ova konferencija organizirana je prvi put 2019. godine kada su se na Pomorskom odjelu proslavile dvije važne obljetnice – stota obljetnica od utemeljenja časopisa Naše more i 60. obljetnica od početka rada Više pomorske škole u Dubrovniku, a time i visokog pomorskog učilišta. Konferencija Naše more uz istoimeni časopis tako nastavlja dugu i snažnu tradiciju pomorskog obrazovanja te znanstvenog i praktičnog bavljenja pomorskim znanostima i tehnologijama na Sveučilištu u Dubrovniku i njegovim prethodnicama.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *