Proglašeni najbolji sportaši županije, Željku Đapiću uručena nagrada za životno djelo

284

Danas je u Sponzi održana svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša Dubrovačko neretvanske županije.

Nagradu za najveću sportsku nadu u kategoriji djevojaka za 2021. godinu dobila je Iva Bule, članica RK Dalmatinke iz Ploča, kadetska reprezentativka Hrvatske u kojoj je izabrana kao najbolja igračica uz kapetanicu tima.

Priznanje u istoj kategoriji za mladiće dobio je Erik Antolović, član Atletskog kluba Dubrovnik, mlađi kadetski prvak Hrvatske u više disciplina.

Najuspješnija članica Zajednice športa DNŽ u prošloj godini je Zajednica sportova Općine Župa dubrovačka, a najuspješniji trener u županiji je judo trener Mateo Semiz. Semiz trenira sportaše u Judo klubu Dubrovnik 1966, a trener je i u hrvatskoj reprezentaciji. Prošle godine je s Petrunjelom Pavić osvojio srebro na Europskom mlađe seniorskom prvenstvu.

Za najuspješniju sportašicu proglašena je judašica Judo kluba Dubrovnik 1966. Petrunjela Pavić.

Prošle godine u našoj županiji najuspješnija ekipa je ŽKK Ragusa. Podsjetimo, naše cure su prošle godine osvojile košarkaški kup i postale prvakinje Hrvatske.

Najuspješnija momčad je Auto klub Dubrovnik Racing, dvostruki prvaci Hrvatske na kružnim i brdskim stazama.

Posebno priznanje za promicanje i izniman doprinos u razvitku sporta u županiji dodijeljeno je Davoru Buconiću, koji je gotovo sav svoj radni vijek, punih 40 godina pratio dubrovački i županijski sport kao sportski novinar i urednik sportske emisije na HRT Radio postaji Dubrovnik i kao dopisnik Sportskih novosti.

Nagradu za 100 godina djelovanja dobio je Nogometni klub Slaven Gruda. Klub je službeno osnovan 12. srpnja 1921. Pamte se utakmice protiv Hajduka, Dinama, Crvene zvezde i Partizana, kao i Steaue.

Danas je dodijeljena i nagrada za životno djelo, treneru juda Željku Đapiću. Đapić je dugi niz godina bio prosvjetni i sportski djelatnik. Postizao je izvrsne rezultate sa svojim učenicima u sportu, a i kao razrednik odgojio je generacije. U judu njegova djeca osvajaju europske i svjetske medalje. Bio je izbornik nacionalne judo reprezentacije. Inicijator je i organizator brojnih međunarodnih judo natjecanja, a posebno treba istaknuti Dubrovnik Open koji se održava preko 20 godina. Đapić je bio član i Upravnog odbora Hrvatskog judo saveza. Za svoja postignuća 2014. proglašen je najuspješnijim trenerom Grada Dubrovnika, a 2015. Dubrovačko-neretvanske županije. Trenutno priprema potencijalnu kandidatkinju za nastup na OI u Parizu čime bi upotpunio svoju bogatu sportsku karijeru.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *