Projekt ”Halo pomoć” predstavljen i u Metkoviću

375

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom te višom savjetnicom za zdravstvo u UO za zdravstvo i socijalnu skrb DNŽ Vesnom Babarović kao i djelatnicom Doma za starije i nemoćne Domu Christi Ivanom Bartulović predstavio je u Metkoviću projekt ”Halo pomoć” kojeg provodi Dubrovačko-neretvanska županija.

”Mi kao Županija puno radimo i nastojimo pomoći našim starijim sugrađanima stoga se i krenulo u realizaciju projekta koji će pomoći našim sugrađanima kojima ovaj uređaj pruža osjećaj sigurnosti”, rekao je uvodno župan Dobroslavić.
Viša savjetnica za zdravstvo u UO za zdravstvo i socijalnu skrb Vesnom Babarović istaknula je kako je riječ o projektu koji doslovno može spasiti nečiji život.
”Riječ je o aparatiću koji se nosi oko vrata i na kojem je tipka kojom se automatski poziva jedan od tri broja. U sklopu ovog projekta osigurat će se stalna 24-satna pomoć i dežurstvo, a kroz programsko rješenje osoba se može locirati i putem GPS-a u slučaju da se izgubi,” rekla je Babarović dok je djelatnica Doma ”Domus Christi” Ivana Bartulović okupljenim novinarima i stručnoj javnosti demonstrirala funkcioniranje uređaja pozvavši svoj mobitel pritiskom na pucu.
Inače cijena korištenja ovog aparatića je 70 kuna (plus PDV) mjesečno, a čime će se pokriti troškovi mjesečnog održavanja programskog rješenja potrebnog za njegovo funkcioniranje.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *