Račić se za meč karijere spremao i s legendarnim GSP-om: ‘Poslali su na mene svog najboljeg borca, ali spreman sam na sve!’

143

KSW nam konačno stiže u Hrvatsku, a s najboljom europskom promocijom dolazi i ponajbolji hrvatski MMA borac Antun Račić. S puno poštovanja prema protivniku, ali i još više vjere u vlastite sposobnosti, motiviran i maksimalno spreman ovaj će 29-godišnji Dubrovčanin 9. studenog u zagrebačkoj Areni imati meč karijere. Od svih 10 borbi koliko ih je poljska promocija pripremila za debi na hrvatskom tlu, Antunova će biti najposebnija jer jedina donosi onu najvrjedniju nagradu – pojas KSW-ovog prvaka!

U najvećem ispitu karijere Račić (23-8-1) će se za titulu u bantam kategoriji boriti s nama jako poznatim licem. Naime, ‘Killeru’ će protivnik biti Damian Stasiak (11-6-0), Poljak koji je već jednom gostovao u Areni i iz nje odnio jako lijepe uspomene budući da je 2016. godine kao član UFC-a pred zagrebačkom publikom pobijedio Filipa Pejića.

“U zadnja četiri meča sam pobijedio četiri Poljaka pa sad na mene šalju svog najboljeg borca”, odmah će u startu Antun naglasiti koliko je Stasiak opasan suparnik.

“Gledam na njega kao i na svakog sparing partnera. Ne bojim se ni onoga što nudi u parteru, ni njegovog hrvanja, kao ni borbe na nogama. Ovo je MMA, male su rukavice i može se svašta dogoditi. Spreman sam na sve. Istina, on zna imati neke čudne napade kojima je u stanju iznenaditi svoje suparnike. Pogotovo se to odnosi na ‘spinning kickove’ i ‘spinning backfistove’. Što se tiče hrvanja, dosta je čvrst i teško ga je rušiti, ali može se pronaći način da ga se odvede u parter. A tamo je najviše opasan, ali opet… Smatram da je opasan kad se radi čisti ‘grappling’, čisti parter, dok u MMA-u, kad su uključeni udarci, je to jedna druga priča. On je definitivno najteži protivnik s kojim sam se dosad susreo. Bit će teško i zahtjevno, ali ja sam se maksimalno pripremio”, analizirao je Račić Stasiaka.

IZVOR: FIGHTSITE.HR

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *