RADIONICA NA DUBROVAČKOM SVEUČILIŠTU Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

347

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije organizira radionicu pod nazivom „Uloga žene u prevenciji nasilja nad ženama“.

Radionica će se održati u srijedu (26. rujna 2018. godine) u 13.00 sati u prostorijama Sveučilišnog kampusa u Dubrovniku (Branitelja Dubrovnika 41).

Trajanje predavanja je sat vremena, a vodit će ga gđa. Asja Palinić Cvitanović, dr. med. spec. školske medicine i licencirana  psihoterapeutkinja (ECP) iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u Metkoviću.

Kroz interakciju sa sudionicima, Dr. Asja Palinić Cvitanović pokušat će ukazati na važnost uloge žene u mogućem sprječavanju nastajanja i daljnje eskalcije nasilja nad ženama.

Uz članove i članice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije, predavanju će nazočiti predstavnici odgojno-obrazovnih institucija, sudskih i socijalnih i medicinskih ustanova te policijske uprave.

Inače, Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u Hrvatskoj obilježava se u znak sjećanja na tragično ubojstvo triju žena (sutkinje, odvjetnice i stranke u postupku) te teško ranjavanje sudske službenice – 22. rujna 1999. godine na zagrebačkom Općinskome sudu tijekom održavanja brakorazvodne parnice.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *