Šef Toyota tima Jari Matta Latvala i Sebastien Ogier uputili duboke isprike policijskim službenicima

467

Priopćenje Hrvatskog auto i karting saveza prenosimo u cijelosti:

– Nakon događaja povezanih sa kažnjavanjem vozača Sebastiena Ogiera tijekom FIA WRC Croatia Rally-a priopćavamo vam sljedeće. U trenutku dolaska svjetskog prvaka Ogiera u policijsku postaju Lučko predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner kontaktirao je šefa tima Toyota Gazoo Racing čiji je Ogier vozač, Jari – Matti Latvalu te su se zajedno uputili u navedenu policijsku postaju. U policijskoj postaji susreli su se s dvojicom policajaca koji su bili na mjestu nesreće, načelnikom PP Lučko te Ivanom Merćepom iz ravnateljstva policije. Na kratkome sastanku uputili su duboke isprike okupljenim policijskim službenicima i dužnosnicima te se stavili na raspolaganje za svu pomoć oko podrške policijskim akcijama koje promiču sigurnost u prometu. 

Utrke poput WRC-a vrh su svjetskog sporta i idu ruku pod ruku s kompleksnom organizacijom na zatvorenim, ali i javnim cestama. Ponašanje Toyotinog vozača Sebastiena Ogiera bilo je naravno pod punim adrenalinom i emocijama utrke koja je bila u tijeku, ali je takvo ponašanje prema policajcu jako opasno i apsolutno neprihvatljivo. Hrvatska policija odradila je fenomenalan posao osiguravajući utrku sa doslovce stotinama policijskih službenika koji su brinuli o redu i sigurnosti. Zahvaljujem šefu Toyota Gazoo Racinga – Jari – Matti Latvali koji je reagirao u minuti te smo vrlo brzo bili u policijskoj stanici zajedno sa Sebastienom Ogierom kako bi se i osobno ispričali policijskim službenicima.” izjavio je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza. 

Štetner, Latvala i Ogier su se susreli i s vozačem BMW-a Željkom Matićem koji je sudjelovao u nesreći te mu je garantirano da će Toyota Gazoo Racing snositi sve troškove popravka koje eventualno osiguravajuća kuća ne pokrije, a pozvan je i da bude gost jedne od sljedećih utrka WRC-a. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *