SJEDNICA TURISTIČKOG VIJEĆA TZ-A GRADA: Sve veći broj direktnih međunarodnih letova jamči oporavak turizma

325

Na danas održanoj 8. sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Dubrovnika predsjednik Turističkog vijeća, gradonačelnik Mato Franković izvijestio je o svim uspjesima u prethodnom razdoblju, a vezano za reaktivaciju avio prometa prema Zračnoj luci Dubrovnik, kao i vezano za zdravstveno stanje na području grada.

”Započeo je turistički opravak u gradu. Posebno smo ponosni na činjenicu da ćemo ove godine realizirati čak dvije direktne linije iz Sjedinjenih Američkih Država prema Dubrovniku, koje će se osam puta tjedno povezivati grad. Nakon 10 godina se direktnom linijom spaja Moskva s Dubrovnikom, putem njihove nacionalne kompanije Aeroflot. Također, nakon 32 godine KLM Airlines uvodi svakodnevnu direktnu liniju Amsterdam – Dubrovnik. Ujedno ohrabruje činjenica da se svakim danom cijepi sve više naših sugrađana, osobito turističkih djelatnika. Ovu subotu dodatnih 800, a vjerujem da ćemo do iduće subote završiti cijepljenje svih turističkih djelatnika i s time postići tzv. ”koridor”, koji će značiti siguran dolazak u Dubrovnik jer ćete od trenutka slijetanja u Zračnu luku imati kontat s cijepljenim osobljem, do vožnje autobusom, taxijem, dolaska u hotel i ugostiteljske objekte do šetnje gradom uz pratnju cijepljenih turističkih vodiča” , istaknuo je gradonačelnik Franković.

Uz sve navedeno, naglašeno je, broj zaraženih osoba konstantno pada te se očekuje da će od lipnja krenuti veći turistički oporavak. Inače, već u ovom trenutku Dubrovnik je povezan s osam međunarodnih letova i vidljiv je porast broja turista.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *