Slavko Linić: Milanović predsjednik RH? Pa to bi bila sramota za Hrvatsku!

380

Slavko Linić, nekadašnji ministar financija u Vladi Zorana Milanovića, vrlo je kritičan glede kandidature svog nekadašnjeg šefa za predsjednika Republike Hrvatske.

Ovaj nekadašnji SDP-ovac, koji je svojevremeno za Milanovića kreirao “predstečajne nagodbe”, SDP-ovog predsjedničkog kandidata poznaje jako dobro. Linić je u izjavi za Novi list, u vrijeme kad se u medijima pojavila informacija o Milanovićevoj kandidaturi, istaknuo da je bivši čelnik SDP-a bahat, neradnik, nesposoban i konfliktan,

-Nažalost, neki novinari i mediji ga guraju. Dakle, možeš biti neuspješan, loš, bahat, neradnik, konfliktan, i svejedno si dobar. Za mene je to sramota za Hrvatsku, istaknuo je Linić u izjavi za Novi list.

Milanovića je optužio da je u političkom razračunavanju s njim zloupotrebljavao pravni sustav.

-Pa on je zloupotrebljavao pravni sustav protiv mene! A uz to, predsjednik države mora biti diplomat, a Milanović je sve osim dobrog diplomata. Pa on bi nas za mjesec dana gurnuo u sukob sa Slovenijom, ili Srbijom. Zar smo zaboravili njegove ispade? Milanović je čovjek koji stvara sukobe. Čak je i aktualna predsjednica bolja za moj pojam, ona barem smiruje stvari. Što će Hrvatskoj više konflikti, pa trebaju nam mir i stabilnost. Što mi mislimo o svojoj državi, ako bismo to dopustili, kazao je Linić koji je nakon sukoba s Milanovićem izbačen iz Vlade i SDP-a.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *