OVO ĆE VAS OTRIJEZNITI U SEKUNDI!

209

Stiže najluđa noć u godini pri čemu su uz nezaobilazne šljokice i vatromet, alkoholna pića obavezan dodatak zabavi.

Na Silvestrovo se, nažalost, često pretjera, pa se tako slavlja i samog dočeka Nove Godine mnogi prisjećaju samo gledajući fotografije na kojima spavaju ili bjesomučno povraćaju.

Sok od rajčice zaista dokazano djeluje

Kako bi se to izbjeglo, donosimo vam spasonosno i uistinu djelotvorno rješenje koje, uz sve to, zasigurno već imate u svojim hladnjacima.

Riječ je o soku od pasirane rajčice, najčešće onom u bocama ili kartonskim kutijama koje ste planirali potrošiti za izradu pizze ili finog umaka.

Kad osjetite da gubite kontrolu i da se oko vas sve okreće, a glasovi društva gube u daljini, slobodno ispijte što više ovoga soka i u kratkom roku bit ćete ponovno “u sedlu”.

Evo što rajčica čini alkoholiziranom organizmu

Ne samo da će vas ovaj sok otrijezniti, nego je, kažu stručnjaci, izvrstan protiv mamurluka i glavobolje.

Istraživanje kompanije Asahi and Kagome provedeno je na ispitanicima koji su pili po decilitar alkohola, a uz to gotovo pola litre soka od rajčice, dok je druga grupa uz alkohol pila istu količinu vode. Oni koji su konzumirali sok od rajčice imali su tri puta manju razinu alkohola u krvi nego nego oni koji su pili vodu, a zanimljiv je i podatak da se prva grupa ispitanika otrijeznila 50-ak minuta prije druge grupe. Istraživači objašnjavaju da rajčica ubrzava jetru koja proizvodi enzime ključne za hvatanje alkoholnih toksina u organizmu i na taj se način organizam brže oslobađa od alkohola i mamurluka.

dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *