SNIMA SE FILM O HRVATSKOJ VATROGASNOJ ZAJEDNICI: Simulirat će se spašavanje i gašenje požara

459

U tijeku je na području Dubrovačko-neretvanske županije snimanje dokumentarnog filma o 145. godina Hrvatske vatrogasne zajednice, u produkciji HRT-a, javljaju Dubrovački vatrogasci.

-Danas u Slanome s vatrogascima snimamo scene spašavanja uz ruševina, a sutra 24. kolovoza, u samome središtu Dubrovniku simulirat će se požar objekta te gašenje u staroj gradskoj jezgri. Snimanje će trajati nekoliko sati pa ukoliko sutra čujete vatrogasne sirene – u tijeku nije pravi požar već snimanje scena za dokumentarac.

Ove godine Hrvatska vatrogasna zajednica slavi 145 godina svojeg postojanja. Dugi je to niz godina u kojima je ova krovna vatrogasna organizacija mijenjala ustrojstvo, čak i nazive, ali nikada nije promjenila svoj krajnji cilj – a to je briga za svakog vatrogasca. Zato je važno prisjetiti se kako je ona nastala te koji su sve događaji u povijesti utjecali na njezin razvitak.
Danas moderno hrvatsko vatrogastvo broji 1768 dobrovoljnih vatrogasnih društava, 33 dobrovoljna vatrogasna društva u gospodarstvu, 76 javnih vatrogasnih postrojbi i 24 profesionalne vatrogasne postrojbe u gospodarstvu, a vatrogasci godišnje zabilježe u prosjeku oko 30 000 intervencija.
Zahvaljujući znanju, motiviranosti, ali i brojčanoj snazi i opremljenosti, hrvatski vatrogasci danas predstavljaju temelj zaštite hrvatskih građana. ((Hrvatska vatrogasna zajednica)

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *