STANARI ULICE ĐURA BASARIČEKA: Izigrani smo GRAD DUBROVNIK: Nepovjerenje stanara posve je neopravdano

292
Primili smo na mail upit čitatelja, vezano uz Ulicu Đura Basaričeka u kojoj se trenutno obavljaju građevinski radovi, a koji vam prenosimo u cijelosti:
 
Pošto Vaš portal smatramo nepristranim medijem koji objektivno izvještava o aktualnim temama u Gradu, kao i što ukazuje na neke propuste, ponukalo nas je da Vam se obratimo vezano za radove u ulici Đura Basaričeka.
 
Naime nakon dugogodišnje muke i zahtjeva koje smo uputili gradu Dubrovniku, za sanacijom ove ulice, napokon su pokrenuli radove na istoj.
Ali, čini se da u nas ništa ne može biti kako treba pa evo nakon početnog veselja i entuzijazma dočekalo nas je nemalo iznenađenje kada smo shvatili da i nakon radova ćemo biti u istom problemu.
Ulica Đura Basaričeka je jedna od najužih i najokomitijih ulica u Gradu, stanovnici ove ulice su u 80’im godinama skupili novac te istu ulicu sredili koliko su mogli – sto je značilo da se betonirala…na žalost to i nije najsretnije rješenje jer s obzirom na nagib i vrstu materijala ulica je jako klizava , da ne spominjemo kako je u zimskim uvjetima. Adekvatno rješenje bi bilo stavljanje granitnog asfalta. 
Danas nakon sto su krenuli s radovima uklanjanja betona ,nemilo smo se iznenadili da će opet staviti – beton! i da su predviđeni radovi cca 30 dana.
Ovim novim betoniranjem nije se riješilo pitanje ulice Đura Basaričeka …osjećamo se izigranim jer ako već se ide u sanaciju  i ako će se izdvojiti sredstva nakon toliko godina, zar se ne bi trebalo napraviti kako treba? ili se -kako to već u nas biva – izvlače novci iz proračuna, a da se ništa ne napravi. Također se postavlja pitanje stručnosti osoba koje rade na tom projektu, ako je njima rješenje ponovno betoniranje ulice , što bi značilo  da se nikakav napredak u tom sektoru nije ostvario u zadnjih 30 godina, a znamo da je. Ako već misle ponovno betonirati, bolje da ostave kako je. Nema smisla trošiti novce, narušiti statiku objekata koristeći bagere s pikamerom ..itd.
 
Poslali smo upit Gradu Dubrovniku vezano uz ovu problematiku, o kojoj piše naš čitatelj, stanovnik ulice Đura Basaričeka i dobili sljedeći odgovor:
 
Nepovjerenje iskazano u komentaru Vašeg čitatelja posve je neosnovano. Ulica Đura Basaričeka uređuje se temeljito te uz korištenje najbolje tehnologije za navedenu ulicu i poštujući pravila struke. Važno je naglasiti da se na kolnik ne postavlja običan beton nego tzv. granitni koji se neće „izlizati“. Asfalt je nepogodan u ovom slučaju radi velikog nagiba inače preuske ulice, a opcija s granitnim betonom velike izdržljivosti puno je pogodnija ne samo za prometovanje nego i radi izvođenja sustava odvodnje.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *