STREET ART FESTIVAL – LJETO U GRUŽU

327

Novi festival Ljeto u Gružu je kulturna i turistička manifestacija koja za cilj ima transformaciju Gruža u urbani centar Dubrovnika. Kroz 90 dana festivala, održat će se brojni programi, a jedan od njih je i Street art festival / Art Park. 

Street art festival će biti održan u Parku Luja Šoletića, a zamišljen je kao urbana platforma/ Art park za suvremenu umjetnost koja će aktivirati ovaj javni prostor te njega i njegove sudionike učiniti vidljivijima široj javnosti. 

S obzirom da je ovo prva godina festivala, za početak je planirano  (I) umjetničko oslikavanje tri klupe, a potom u narednim godinama, kako festival bude rastao – postepeno i sva urbana oprema u parku. 

Osim umjetničkog oslikavanja, zainteresirani umjetnici se pozivaju da se prijave na (II) izlaganje od jednog do tri svoja rada (u parku) s kojima žele upoznati lokalnu publiku, te na taj način s njima uspostaviti direktan kontakt i promovirati svoj rad u urbanom okruženju. 

UPUTE ZA PRIJAVU: I. KLUPE  

Zainteresirane akademske likovne umjetnike koji djeluju u Dubrovniku i okolici  pozivamo da do 15.7.2021. dostave skicu prijedloga aplikacije svog rada na klupu. Interes za sudjelovanje se iskazuje na mail gruzfestival@gmail.com  (uz naznaku „Street art/Art park“), pri čemu će zainteresirani umjetnici dobiti podloge sa shemama klupa/površina za aplikaciju na kojima će moći napraviti skice.

Stručna komisija sastavljena od četiri člana će do 20.7.2021. odabrati tri rada, te će izabrani umjetnici biti pozvani da pristupe oslikavanju klupa sa svojim prijedlogom (priprema i materijal osigurani). 

Honorar iznosi 1.000,00 kn po radu. 

Izvedba oslikavanja je u trajanju od jednog dana.

Klupe će po završetku biti označene imenom umjetnika i rada, te QR kodom koji vodi na web stranicu umjetnika (ako je ima). 

UPUTE ZA PRIJAVU: II. IZLAGANJE 

Sve zainteresirane akademske umjetnike koji djeluju u Dubrovniku i okolici pozivamo da na događaju Street art/Art Park 24.7.2021. u vremenu od 09:00 – 12:00 izlože jedan do tri svoja rada, te za to vrijeme također budu prisutni kako bi svoj rad mogli osobno predstaviti publici i potencijalnim kupcima.

Za ovaj dio nema selekcije, ali se također treba prijaviti do 15.07.2021. sa kratkim životopisom, nazivom, fotografijom i dimenzijom rada/radova kako bi se unaprijed mogla osigurati adekvatna prezentacija radova. 

Umjetnici koji budu sudjelovali u projektu Street art/Art Park u sklopu festivala Ljeto u Gružu će također biti promovirani u najavama događanja putem društvenih mreža, te medija. 

Stručnu komisija sastavljenu od četri (4) člana čine: 

Jelena Tamindžija Donnart, kustosica

Iris Lobaš Kukavičić, kiparica

Kristina Mirošević, grafička dizajnerica

Ivana Miloglav, slikarica

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *