Subvencije tradicijskim obrtima cijelu godinu

118

Trideset obrtnika preuzelo je ugovore o subvencioniranju tradicijskih dubrovačkih obrta, potpisanih s Gradom Dubrovnikom, koje im je uručila zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić. Novost je da će za 2018. subvencije biti isplaćivane tijekom cijele godine, a ne samo 6 mjeseci, kako je bilo ranije.

Mjesečni neto iznos subvencije je 2.000 kuna i dodjeljuju se temeljem Natječaja kojeg je proveo Upravni odjel za turizam, gospodarstvo i more Grada Dubrovnika.

”Zahvalni smo vam na vašoj ustrajnosti jer je vrlo teško danas, posebno ako radite u staroj gradskoj jezgri i bavite se tradicijskim zanatima, opstati na tržištu. Stoga smo odlučili dodatno vas potaknuti da se bavite svojom djelatnošću, da lakše nađete nasljednike u svom poslu i da nam građani budu zadovoljni jer dobivaju kvalitetnu uslugu”, rekla je u ovoj prigodi zamjenica Jelka Tepšić. Dodala je također kako vjeruje da će ove subvencije svim obrtnicima biti dobar poticaj za daljnji rad, ali i da u zadnje vrijeme svjedočimo pozitivnim promjenama u ovom smislu.

”Imamo brijača na Stradunu, kamenoklesara u Pilama, otvorene su krojačka radnja i cvjećarna u gradu, kojih nekoliko godina nije bilo”, istaknula je zamjenica Tepšić.

Subvencije su odobrene tradicijskim deficitarnim obiteljskim obrtima, odnosno proizvodnim i uslužnim obrtima, među kojima ih je i 13 u povijesnoj jezgri, a među njima i krojački obrt, frizer, dva zlatarska te jedan urarski obrt.

”Do sad je vaša obveza bila da radite cijelu godinu, a dobili ste potporu za samo šest mjeseci. Ove godine davamo svih tih dvanaest mjeseci, želimo da ste tu, da ste na usluzi, ali želimo i da vidite kako gradska uprava zaista cijenimo ono što radite. Nadam se da će ovo biti samo jedan mali korak tome da oni koji bi vam možda sutra trebali naslijediti i proširiti vaše obrte da budu svjesni da im Grada stoji iza leđa – rekao je u ovoj prigodi pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more, Marko Miljanić.  

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *