Svečano potpisani ugovori o izvođenju radova na energetskoj obnovi Doma za starije osobe Vela Luka

361

U palači Ranjina u srijedu je upriličeno svečano potpisivanje ugovora o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade Doma za starije osobe Vela Luka.

Ugovor su potpisali ravnateljica Doma Nikolina Žuvela te ispred Zajednice gospodarskih subjekata, tvrtki Capitalis, Crivac i Klima sistemi, direktor tvrtke Capitalis Miho Klečak.

Župan Dobroslavić ovom je prilikom istaknuo kako će se ovim projektom poboljšati uvjeti rada i življenja u Domu.

”Ukupna vrijednost projekta je četiri milijuna kuna, a vrijednost ugovora o izvođenju radova je 3,6 milijuna kuna. Županija sudjeluje s 65 posto prihvatljivih troškova dok je 35 posto sufinanciranje iz fondova EU. Sljedeći tjedan očekujemo potpisivanje još dva ugovora o izvođenju radova za energetsku obnovu OŠ fra Ante Gnječa u Staševici te Gimnazije Metković”, rekao je župan.
Istaknuo je kako su uspješno završeni županijski projekti energetskih obnova Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik te OŠ Gruda.

Ukupna vrijednost svih pet projekata energetske obnove iznosi 13,2 milijuna kuna, od čega su sredstva Dubrovačko-neretvanske županije 6,85 milijuna, EU sredstva iz Fonda za regionalni razvoj 4,9 milijuna kuna te sredstva Fonda za financiranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini 1,8 milijuna kuna.

Župan Dobroslavić je također istaknuo kako su u pripremi projekti energetske obnove za OŠ don Mihovil Pavlinović iz Metkovića, Ženskog đačkog doma Dubrovnik te Opće bolnice Dubrovnik.

Ravnateljica Doma za starije osobe Vela Luka, Nikolina Žuvela zahvalila je ovom prilikom Županiji te istaknula kako će nakon ovog projekta kvaliteta života u Domu biti podignuta na novu razinu.

Predstavnik Zajednice gospodarskih subjekata Miho Klečak rekao je kako je riječ o osjetljivom poslu jer Dom mora biti pogodan za život starijih osoba u svakom trenutku, no istaknuo je kako ne očekuje veće probleme tijekom izvođenja radova.


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *