SVJETSKA SENZACIJA IZ ITALIJE U DUBROVNIKU

359

Jedina talijanska grupa koja je ostvarila uspjeh na svim kontinentima i među svim generacijama, operni pop trio, koji čine bariton Gianluca Ginoble (24) te dva tenora Piero Barone (26) i Ignazio Boschetto (24), povodom sedamdesete godišnjice Dubrovačkih ljetnih igara, 1. kolovoza nastupit će ispred dubrovačke katedrale. Popularni talijanski trio u Hrvatsku dolazi u organizaciji Grada Dubrovnika, Dubrovačkih ljetnih igara i Star produkcije u sklopu svjetske turneje “MUSICA TOUR” na kojoj će promovirati istoimeni album „Musica“ (Sony music). Uz spektakularnu produkciju, prisutne na koncertu ispred dubrovačke katedrale očekuje bogat program što će lijepu ljetnu večer učiniti zaista jedinstvenim glazbenim doživljajem.

– Koncert grupe Il Volo vrhunski je događaj i iznimno smo sretni što će hrvatska ali i inozemna publika moći uživati u ovom glazbenom spektaklu – rekao je Alen Ključe, direktor Star produkcije.

Prije četiri godine IL VOLO je pobijedio na festivalu Sanremo s pjesmom “Grande amore”, a istoimenu skladbu izveli su iste godine na Eurosongu u Austriji na kojem su osvojili treće mjesto. Na istom festivalu sudjelovali su i ove godine s pjesmom “Musica che resta” i osvojili treće mjesto. Iako ih uspoređuju s Tri tenora I takve usporedbe im laskaju, zapravo ih ne vole, jer žele biti jedinstveni. No njihov potencijal otkrio je upravo jedan od Tri tenora, Plácido Domingo s kojim su radili na projektu Notte Magica. Riječ je o projektu koji je ujedno posveta originalnim Tenorima, Domingu, Carrerasu i Pavarottiju. Il Volo je tako postao prvi talijanski sastav koji je dobio dozvolu za obrade tih skladbi.

– Već smo imali priliku posjetiti Zagreb no moramo priznati da nas dolazak u Dubrovnik, za koji smo čuli da je prekrasan, posebno veseli. Nadamo se da ćemo imati vremena za kratku šetnju i upoznavanje s gradom – kaže slavni trojac, koji je u prosincu prošle godine već posjetio hrvatsku metropolu.

Ljeto će u Dubrovniku biti u znaku velike obljetnice jednog od najstarijih i najprestižnijih europskih festivala – Dubrovačkih ljetnih igara. Ove sezone u svojoj velikoj, sedamdesetoj obljetnici, u 47 dana trajanja, brojnoj domaćoj i inozemnoj publici Igre će predstaviti više od 80 dramskih, glazbenih, baletnih i drugih izvedbi. Uz Il Volo i Toma Jonesa, nastupit će brojni ugledni domaći i strani umjetnici, među ostalima i Yuja Wang, Ivo Pogorelić, Luka Šulić te Balet Mariinsky teatra.

 

Sve informacije o ulaznicama dostupne su na www.ulaznice.hr

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *