Svjetski dan glazbe uz praizvedbu Grad plovi, suita za klapu i orkestar

251

Kao i svake godine Dubrovački simfonijski orkestar uz potporu TZ Grada Dubrovnika obilježava Svjetski dan glazbe 21. lipnja. Ove godine priprema se poseban program za sve ljubitelje glazbe.

  1. lipnja u 20 sati ispred palače Sponza nastupa Mješoviti zbor Libertas, a potom u 21 sat ispred crkve sv. Vlaha nastupaju Dubrovački simfonijski orkestar i Klapa Kaše. Ovom prilikom izvest će se praizvedba djela Grad plovi, suita za klapu i orkestar koju je skladao Vicko Dragojević, a čije su stihove napisali Davor Mojaš i Jakša Fiamengo. Ulaz je besplatan, stoga pozivamo sve naše sugrađane da izađu na Stradun i uživaju u vrhunskoj glazbi.

Svjetski dan glazbe obilježava se od 1981. godine na prijedlog jednog francuskog novinara da se za vrijeme ljetnog solsticija slavi glazba kao važan segment sveukupnog ljudskog života. Ovaj se dan prvo obilježavao u Francuskoj, a potom i na ostatak Europe i svijeta. Toga dana glazbenici amateri, ali i profesionalci, besplatno nastupaju na javnim gradskim površinama podsjećajući na važnost glazbe u svakodnevnome životu.

*************************************************************************

Sve informacije o programu i ostalim koncertima DSO-a možete na pronaći na www.dso.hr, a svoje ulaznice možete rezervirati putem maila sales@dso.hr ili na broj telefona 091 613 7314.

Kao i uvijek, naše sugrađane na ulazu očekuju brojne pogodnosti pri kupnji ulaznica. 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *