Tihanina kuhinja: kako pripremiti ukusan veganski ručak

56

Veganska prehrana temelji se na povrću, voću, žitaricama i mahunarkama. Ljudi koji se odluče za ovu vrstu prehrane ne jedu mesne ni mliječne proizvode, jaja, med ni morske plodove. Vegani se protive svakoj vrsti iskorištavanja životinja primjerice za hranu, odjeću, zabavu ili ispitivanje lijekova.

Ova vrsta prehrane spriječava masovni uzgoj i sustavno klanje velikog broja životinja.

Ljudi misle kako je ta prehrana komplicirana i gotovo nemoguća u ovakvom tempu u kojem živimo, ali ukoliko želite pokušati, pomoći ćemo vam donošenjem recepata koje nam rado ustupljuje Tihana Zvone. Tihana je veliki ljubitelj životinja i vegan.

Stoga, za početak primjer za jedan obilan, veganski ručak:

Polpete od cvjetače, mrkve i blitve

Cvjetaču kratko kuhati i iscijediti je od vode. Mladi luk, blitvu i mrkvu sirove isjeckajte u blenderu i zakođer iscijedite od vode. Sve pomiješajte, začinite sa solju, paprom, začinima koje volite i inače koristite. Možete dodati i malo krušnih mrvica ili slanutkovog, lanenog ili nekog drugog brašna. Oblikujte male polpetice, poslažite ih na pek papir, poprskajte maslinovim uljem i okrenite ih tijekom pečenja.

Za dezert, Tihana se odlučila za kremu od tofua i crne čokolade

Tamnu čokoladu rastopite s malo kokosovog ulja. Po želji dodajte malo sojinog vrhnja za kuhanje. Tofu sameljite u multipraktiku i dodajte ga rastopljenoj čokoladi. Po želji možete dodati malo nektara od datulja.

Komentari




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *