TIHANINA KUHINJA: Musaka od slanutka i krumpira

924

Što nam je Tihana pripremila ovog tjedna? Često zanemareni slanutak, visokovrijednu namirnicu iz obitelji mahunarki. Slanutak je važan izvor bjelančevina, mangana, minerala poput cinka, magnezija, bogat je željezom i obiluje vitaminima grupe B.

MUSAKA OD SLANUTKA I KRUMPIRA

Skuhani slanutak malo usitniti u multipraktiku. Izdinstati luk na maslinovom ulju, ubaciti slanutak, začiniti solju, kajanskim paprom i vegetom. Dinstati nekoliko minuta, a onda ubaciti pasiranu rajčicu. Nek se sve skupa krčka 7-8 minuta. Krumpir ocčstiti, narezati na ploške i staviti kuhati da malo omekša. U vatrostalnu zdjelu slagati red krumpira (začiniti ga i posuti malo sa narezanim lukom), red slanutka u umaku. Staviti u pećnicu, nek se peče jedno 45 minuta. Desetak minuta prije kraja preliti sojinim, zobenim ili rižinim vrhnjem. U vrhnje dodati malo, soli, vegete i papra.

Želimo vam dobar tek!

 




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *