Tko kaže da se ne može? Bravo, Ivana!

118

“Kad već nadležni to ne čine putem ove grupe mi-građani-vršit cemo nadzor poštivanja zakona i koncesijskih ugovora na dubrovačkim plažama” napisala je u grupi Uživo s dubrovačkih plaža, Ivana Mijić Vulinović.
Ivana je zbog neugodnog događaja na jednoj od dubrovačkih plaža, prevelikog broja ležaljki i zapravo diskriminacije građana odučila osnovati ovu facebook grupu i podigla pravu malu bunu.
Ono što bi zapravo trebali raditi svi mi, podići glas za sve ono što nas smeta. Često mislimo kako kao pojedinci ne možemo napraviti puno, ali kad se radi o pravoj stvari, tada je taj pojedinac kotačić za pravu lavinu, što je u ovom slučaju Dubrovkinja Ivana.
 
Podsjetimo, dan nakon otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara, u Palači Ranjina održan je sastanak na kojem su nazočili zamjenik župana Joško Cebalo, v.d. pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i more Ivo Klaić, predstavnik Lučke kapetanije Dubrovnik Nikola Beusan, pročelnik Upravnog odjela za turizam,
gospodarstvo i more Grada Dubrovnika Marko Miljanić, predstavnica Crvenog križa Katija Damjanović te predstavnici ovlaštenika koncesija s područja Grada Dubrovnika.s ovlaštenicima koncesija na području Grada.

Koncesionarima je poručeno da područja ne smiju biti ograđena, ulaznice se ne smiju naplaćivati, a ležaljke se ne smiju unaprijed postavljati, što je svakodnevnica na dubrovačkim plažama. Županija Dubrovačko-neretvanska nije odobrila ni jednu zatvorenu koncesiju, tako da je ovakvo ponašanje isključivo samovolja pojedinih koncesionara.
 
U ovoj facebook grupi se ne kudi sve koncesionare, već se i hvale oni koji uvažavaju građane i njihovo pravo na plažu i uživanje u pomorskom dobru.

Danas je na dubrovačkoj Copacabani, od koje je sve i krenulo, situacija nešto drugačija. Ležaljke više nisu postavljene na cijeloj plaži, ima mjesta i za Dubrovčane i njihovu djecu.

“Ma tko kaže da se ne može? Copacabana prije 10-tak dana i danas! Ne može se ništa preko noći, ali svaki pomak je znak da se itekako može i motivacija da se nastavi s angažmanom na svim poljima. Bravo ljudi! Bravo građani, ne podanici!” napisala je danas Ivana.

Bravo za Ivanu, nadamo se kako će se i drugi naši sugrađani biti odlučniji u ostvarivanju svojih prava. Za sve nas, za naše bolje sutra, u svakom pogledu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *