( FOTOGALERIJA ) Tradicionalna terenska nastava na “Kraljici mora”

460

Učenici četvrtih razreda Pomorsko – tehničke škole Dubrovnik tradicionalno su i ove godine započeli terensku nastavu plovidbe na školskom brodu “Kraljica mora”.

Dvadeset i dva učenika, od toga trinaest nautičkog i devet brodostrojarskog usmjerenja, 5 dana na moru uspješno odradjuju plovidbene zadatke na ruti Dubrovnik-Korčula-Vela Luka – Komiža – Mljet -Dubrovnik.
Cilj obuke je upoznati učenike s brodom i brodskim sustavima. Takodjer, potrebno im je ukazati na pravila ponašanja na brodu, komunikaciju, te istaknuti važnost razvoja socijalnih vještina i sposobnosti. Rješavanje praktičnih zadataka nadopuna je teoretskim znanjima dobivenih u školi. Kvalitetan odgoj danas donosi kvalitetnu budućnost.

Kroz terensku nastavu učenici ce naučiti o principima rada brodskog strojnog kompleksa, vodjenju brodskog dnevnika, načinu nadzora opreme, te o navigacijskim uredjajima, kartama i priručnicima, pripremi za plovidbu, metodama vodjenja plovidbe, te o izvanrednim situacijama na brodu. Osim toga biti ce upoznati s poslovima održavanja broda i očuvanju morskog okoliša. Obrazovanje uz zaštitu okoliša ključno je pitanje za budućnost zapadne civilizacije.

Foto: Maro Bošnjak

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *