TREĆI MARŠ ZA ŽIVOTINJE U ZAGREBU

543

Prijatelji životinja organiziraju 13.travnja u 11 sati Marš za životinje u Zagrebu, na Trgu kralja Tomislava.

“Djeca četvrtog ili petog razreda osnovne škole šutala su ježa ispred škole kao da je lopta… Dvoje druge djece i prolaznica reagirali su na zlostavljanje nemoćne životinje i predali ga volonterima Splitske šape koji su ga ostavili u u sigurnim rukama Veterinarske prakse Anima. “Ovim putem potvrđujemo objave u medijima… Nažalost, ježurko je jučer popodne sklopio svoj okice i umro.” podijelili su iz Udruge jučer na društvenim mrežama i rasplakali cijelu Hrvatsku koja se digla na noge oko slučaja brutalnog zlostavljanja sirotog ježića od strane djece.

“Grom puko u tu djecu i njihovu porodicu..sve im ****.”, “Ma **** ih onaj tko ih je napravio i okotio, i odgojio,ma ti treba utamnit odmah.”, “Svaka čast ženi koja je reagirala, kapa do poda. A ovo nisu dica, to su poremeceni umovi, psihopati”- komentiraju ispod naše objave.

Kada dijete ubije životinju iz zabave, bojimo se da ima mentalni poremećaj. I to nije neopravdan strah. Po mnogim istraživanjima zlostavljanje životinja može biti prvi znak patološkog nasilja koje naposlijetku dovodi i do ljudskih žrtava: http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=639. Kada netko ubije psa, mačku ili ježa, psovke su definitivno najkreativnije ispod objava na Facebooku.

No, kada to učini odrasla osoba, to isto zovemo sportom, turizmom ili donošenjem kruha na stol jer kada staviš na sebe lovačko odijelo s lišćem ili bijelu kaloničarsku kutu i još budeš plaćen za taj posao, ti nisi ubojica. Kada netko ubije divlju svinju, kokoš ili kravu, na Facebooku komentiraju samo “sektaši”.

13. 4. ustat ćemo protiv nepravde, protiv specizma, protiv nasilja, protiv licemjerja, protiv dvoličnosti.

13. 4. poručit ćemo svima da lov nije sport i da ne vjerujemo u lovačke priče.

13. 4. poručit ćemo svima da je meso patnja, mlijeko silovanje, a med krađa.

13. 4. poručit ćemo svima da uče djecu da vole životinje i da je oduzimanje života drugom biću uvijek ubojstvo.

Pridružite nam se!”, objavili su na svojoj Facebook stranici.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *