TRGOVINE TRAŽE OD GRAĐANA NOŠENJE MASKI I RUKAVICA, A GRAĐANI SE PITAJU GDJE IH NABAVITI?!

94

Na samom početku epidemije korona virusa naši građani su se iz predostrožnosti i straha požurili u ljekarne kako bi nabavili zaštitne maske za lice. Dogodio se pravi stampedo na ljekarne, pa su neki trgovci iskoristili priliku i podigli marže na zaštitne maske kako bi se okoristili u situaciji epidemije.

Tad se stručna javnost pa i današnji članovi Nacionalnog stožera obrušila na trgovce i jasno i glasno komunicirala: “NEMOJTE KUPOVATI MASKE JER VAS ONE NE MOGU ZAŠTITITI OD KORONA VIRUSA” kao i “MASKE SU POTREBNE SAMO OBOLJELIMA KAKO BI SPRIJEČILI DALJNJU ZARAZU, KAŠLJANJEM…”

Dakle, javnost se umirila i priča o maskama je tu završila sve do jučer, kada su se gotovo svi članovi Nacionalnog stožera na pressici pojavili sa maskama na licu, uključujući premijera i predsjednika Države. Postavlja se pitanje, jesu li predsjednik Vlade, predsjednik Države, ministar zdravstva, ministar policije, zaraženi korona virusom pa nose maske ili ste došli do novih znanstvenih spoznaja iz kojih proizlazi da maske mogu spriječiti ulazak virusa u ljudski organizam? Neke trgovine priječe ulazak građanima ukoliko nemaju masku za lice i rukavice. Je li je ovo preporuka Stožera i ako jeste gdje će građani nabaviti maske i rukavice?

Nameće se zaključak, ukoliko maske mogu spriječiti eventualnu zarazu koronavirusom, tada bi je nosili svi i mogli bi se neometano kretati. Kako će osobe koje nemaju maske i rukavice ući u trgovinu i kupiti namirnice, kad ih ne mogu nabaviti? Na konferenciji za novinare rečeno je da se građani jave Stožeru i primarnom liječniku zdravstvene zaštite u potrazi za zaštitnom opremom. Naši nam čitatelji tvrde da je to nemoguća misija.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *