“U nama”, nova snažna pjesma i spot Damira Kedža koju autorski potpisuju žene

984
Izazovna razdoblje i godina su za nama i  danas nam sve izgleda kao neki  novi početak.Baš  jednako tako zvuči i nova  pjesma Damira Kedža, prepoznatljiva, a opet drugačija i snažnija od svega do sad, zvuči kao novi snažni  početak. ” U nama” ime je novog singla koji je Damir predstavio 1.6.2021. i pjesma je to koja je drugačija, ogoljenija i kako Damir kaže posebna je u puno toga.
“Okružen sam i radim s ljudima koje izuzetno cijenim i volim , stvorili smo pjesmu za koju sam Snježani rekao , neka mi ju puste kada umrem, toliko vjerujem u nju.” Damir Kedžo
Žena je napisala tekst i glazbu pjesme, a režiju video spota također potpisuje žena. 
Pjesmu je napisala izvrsna kantautorica i žena čiji talent će publika tek upoznati. Satkana je od nota i emocija i zove se Lu Jakelić. Lu je napisala brojne lijepe pjesme , ali  nikada  do sada nije napisala pjesmu za nekog drugog izvođača, baš zato je odgovornost i čast pjevati pjesmu “ U nama“  kod Damira Kedža još veća.
“Počašćen sam što sam ja taj prvi koji će publici donijeti emociju i drugačiji pristup glazbi, posebnu glazbu kakvu stvara Lu.  Pjesma me je već na demu obuzela i osjećao sam da je moja, da je svemir mislio na mene dok ju je Lu stvarala. Osjećam je na neki poseban način. Opisuje me onako “baš do kosti” . Dao sam sve od sebe da taj osjećaj i emociju donesem najbolje što mogu publici. Sad samo čekam kako ćete ju vi doživjeti, višeslojna je jako.”
Redateljica spota je Damirova višestruka partnerica, žena u čije se ruke prepušta  potpuno siguran da će od njega  izvući ono najbolje, glumačko i plesno.
 ” Vjerujem joj toliko da sam joj dao da mi režira spot i da u njemu glumi. Helena Janjušević je posebna baš kao i ova pjesma . Multitalentirana, posebne ljepote i karaktera, kada pogledate spot shvatit ćete zašto je obožavam. Zahvalan sam što je dio mog svemira”.
Radeći na pjesmi, spotu, i kompletnom projektu “U nama” suradnici su birani srce, emocijom i  po onome što ih kod Damira izdvaja i čini posebnim. Bilo je sve od početka jako hrabro, odabrati pjesmu ogoljene i čiste emocije i tu emociju verbalizirati vokalno i emocionalno uz tim koji je okupljen samo za projekt “U nama“. Okupili smo u tim kreativne i vrijedne pojedince , majstore svog posla , ali koji su surađivali po prvi put svi skupa na jednom projektu. Cijelo vrijeme govorili smo “naš eksperiment” će uspjeti ili neće, treće mu nema . Na kraju  smo zadovoljni i dajemo “ U nama “  vama dragi ljudi. Jedva čekam čuti vaše dojmove i komentare, ali i kako je pjevate sa mnom u glas na koncertima u Varaždinu 12.6., Zagrebu 17.6. i Rijeci 24.6.
“I evo tek sad, dok slažem izjavu za ovaj press, shvatio sam da su na ovom spotu sve ključne uloge odigrale žene. Vodilo me je srce i svaki dio stvaranja ove pjesme prepustio sam onima kojima bezrezervno vjerujem i evo sad shvaćam: Who run the world! Hvala vam drage moje, ništa bez vas. “ poručuje Damir Kedžo za kraj.
Autor teksta i glazbe je Lu Jakelić, autor aranžmana Rejhan Okanović, video spor režirala je Helena Janjušević , producentica projekta je Kedžina menadžerica Snježana Jerković Radočaj.
Beskrajno hvala vlasnicima Ville Ivka koji su nas ugostili u prostoru svoje prekrasne kuće u Triblju u kojoj smo snimali spot. Ne mogu snimiti spot,  a da u njemu ne prikažem neku od ljepota otoka s kojeg dolazim, zato hvala dragi ljudi s plantaže smilja na Krku, ljepše  je nego u Toscani.
Hvala našoj Ivi Berišić za savršen make up u svim uvjetima, Doris Crljen  na frizurama, XYZ Fashion Storu na savršenom stylingu, Croatia Recordsu na podršci u svemu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *