U Orebiću mu naplatili bezobraznu cijenu goriva. Odlučio se žaliti, ali tek su tada počele zavrzlame

652

Aleksandar Hatzivelkos, profesor s Visokog učilišta u Velikoj Gorici, na svojem profilu na Facebooku objavio je neugodno iskustvo koje je doživio u Orebiću. Unatoč Vladinoj odluci o zamrzavanju cijena goriva na jednoj benzinskoj postaji naplatili su mu višu cijenu.

Oštetili su ga za 50 kuna po rezervoaru. Odlučio je sve prijaviti inspekciji, no tek su tada nastali problemi. Na Facebooku je detaljno opisao borbu s hrvatskom birokracijom. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Jedna topla ljudska priča o lokalnom baji koji suprotno odluci Vlade RH pljačka ljude, i državnoj administraciji koju plaćamo, a koja mu to svojim neradom i nesposobnošću omogućava.

Dakle, na Orebiću postoji jedna benzinska pumpa. Jedina, benzinska pumpa ‘Orebić’. Tko je vlasnik, ne znam. Pretpostavljam neki lokalni baja.

I danas ja natankao rezervoar, benzin Eurosuper 95, a cijena – 12,30 kn. Čekaj, kažem sam sebi, zar nije Vlada Republike Hrvatske propisala cijenu od 11,19 kn? Brzo provjerim, i fakat je. Sad, to mi je na rezervoaru razlika od cca 50 kuna. Pa pitam ja čovjeka, kakva im je to cijena.

‘Ne znam ja ništa, to ćete morati pitati gazdu.’ Reko, daj ti meni račun, budem ja vidio što je s tim. Pa rekoh, da prvo pitam inspektorat. Informacije na netu – koma. Zovem broj 012375100.

Stalno zauzeto.

Pa iskopam broj lokalnog inspektorata u Splitu. 021407360. Na mobitelu mi piše ‘Apartman SMILJA, Marušići’, ali javlja mi se mlađi ženski glas: “Inspektorat”.

Dobro, djevojka je još imala za prožvakati, ali sam kroz mljackanje ipak ispričao problem. I kaže mi djevojka iz inspektorata – čujte tržišna je dežurna u četvrtak od 12-15, pa me tada nazovite da vas spojim.

Rekoh, sorry, ali u četvrtak između 12 i 15 sam negdje u brdima Crne Gore, ne mogu čekati da neki inspektor dođe na dežurstvo tri sata u tjednu. Jel’ postoji neki mail na koji se mogu javiti.

‘Pa ima mail, ali ne znam koliko se čita…’

Ok, šaljem ja opis situacije i račun na službeni mail pisarnica.pnsplit@dirh.hr

I par minuta kasnije stiže mi ‘Address not found’ povratni mail. Ništa, opet ja na telefon, zovem Apartman SMILJA, pardon, državni inspektorat.

‘Znate onaj mail koji ste mi dali ne radi.’

‘Ja stvarno ne znam zašto je to tako. Ali možete me nazvati u četvrtak između 12 i 15 sati’

‘Ne brinite, budem ja to poslao medijima, vjerujem da će to oni ipak brže riješiti'”, stoji u objavi.

 

dnevnik.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *