U osnovne škole stižu besplatni udžbenici, srednjoškolcima sufinanciranje

277
Udžbenici za osnovnoškolce u dubrovačke osnovne škole bit će isporučeni početkom idućeg tjedna, a uslijedit će i podjela kompleta udžbenika učenicima kako bi sve bilo spremno za početak nove školske godine. Prema uvriježenoj praksi, roditelje će o terminima i načinu preuzimanja udžbenika obavijestiti škole.

Za program besplatnih udžbenika za predstojeću nastavnu godinu, Grad Dubrovnik je iz svog proračuna u 2018. izdvojio 1.544.712,27 kuna, što je u razini izdvajanja prethodnih godina jer se nabavlja samo dio udžbenika. Iznos je tako za više od 1.2 milijuna kuna manji nego što je potrošeno prve godine provođenja ovog programa (2015.) kada je ukupna vrijednost nabavljenih kompleta školskih udžbenika iznosila 2.8 milijuna kuna.  

Uz besplatne udžbenike za osnovne škole kojima je osnivač, Grad Dubrovnik osigurava i sufinanciranje nabave udžbenika učenicima/cama srednjih škola, za koju svrhu je u Proračunu za 2018. godinu osigurano 700.000 kuna. Tako se učenicima koji pohađaju jednu od srednjih škola na području Republike Hrvatske i čiji roditelji imaju prebivalište na području Grada Dubrovnika najmanje šest mjeseci od dana podnošenja zahtjeva nabava udžbenika sufinancira na način da se pokriva stvarna cijena koštanja udžbenika do najvišeg iznosa od 1.000 kuna.

Zahtjev za sufinanciranje nabave udžbenika podnosi se Upravnom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, uz predočenje originalnog računa za kupnju udžbenika te preostale potrebne dokumentacije koja se traži u zahtjevu, a Pravilnik o sufinanciranju udžbenika i obrazac zahtjeva dostupan je na web stranici Odjela – https://bit.ly/2wIQ9qG.

Navedenim programima podiže se kvaliteta obrazovanja u Gradu Dubrovniku s prvenstvenim ciljem uvođenja jednosmjenske nastave u svim osnovnim školama što je u planu rada ove gradske uprave.
 

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *