HLADNA JUTRA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

275

Prilično je hladno jutros u većini krajeva, minusa ima posvuda, pa i mjestimice na samome Jadranu.

No izraženijem zahlađenju, kao u Gospiću, Otočcu, Bihaću, osim noćne vedrine, doprinosi i snijeg, kojeg prije svega ima u gorskoj Hrvatskoj, ali i na zapadu Bosne, ponegdje i više od pola metra. Iduća jutra ipak neće biti ovako hladna.

Nalazimno se pod utjecajem polja povišenog tlaka zraka, a glavninom sjevernije od nas i od Alpa premješta se oslabljeni frotnalni poremećaj. No nešto te vlage će danas stići i u naše sjevenije i istočne kopnene krajeve.
U takvim okolnostima prijepodne barem djelomice, duž Jadrana i pretežno sunčano i suho, osim naravno po kotlinama i nekim dolinama gdje ima magle, sumaglice ili niske slojevite naoblake. Više oblaka u poslijepodnevnim satima kada u najsjevernijim kopnenim krajevima može biti sporadičnih oborina, uglavnom slabe kiše, ponegdje susnježice.

Prema večeri postupan prestanak slabih oborina, kojih vrlo tijekom noći može biti i u centralnim predjelima Srbije. Drugdje suho, umjereno ili pretežno oblačno.
Vjetar danas na kopnu uglavnom slab, na Jadranu uz obalu slaba bura i tramontana, a prema otvorenome ponegdje umjeren sjeverozapadnjak.

Najviše dnevne temperature u kontinentalnim područjima uglavnom od 3 do 7 stupnjeva, a na moru i u Hercegovini vrijednosti između 10 i 13.
Najniže temperature tijekom iduće noći malo više nego noćas. Biće dakle, malo manje hladno, no i dalje u unutrašnjosti uz česte minuse, uglavnom od -5 do 0. Uz more u manjem plusu, do najviše 4-5 stupnjeva u Dalmaciji i na otocima.

Za vikend promjenjivo, ponovno oblačnije. U subotu slabe kiše može biti uglavnom u zapadnim područjima Hrvatske te na sjevernom dijelu Jadrana. Izglendije i češće će oborine biti u svim našim krajevima u nedjelju, osobito prijepodne, ali ne u obilnim količinama. U kopnenim krajevima biće i susnježice, a snijeg je osim u gorju moguć tijekom dana i ponegdje u nizinama. Opet i hladnije uz sjeverni vjetar, na moru jaku i olujnu buru. piše N1.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *