U PETAK Otvorenje međunarodne izložbe “Peaceful Sky for Ukraine”

250

“Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvorenje međunarodne izložbe radova djece i mladih “Peaceful Sky for Ukraine”/”Mirno nebo za Ukrajinu”, u petak, 5. kolovoza 2022. godine, u 19 sati, u prostoru Centra za mlade Dubrovnik, povodom koje će se održati i prigodni domjenak..

Izložbu nam dovodi pokret mladih “Zdrava Ukrajina”, koji od 2014. godine organizira program rehabilitacije kroz likovno stvaranje za djecu pogođenu ratom. Otad je već više od 1600 djece i mladih sudjelovalo u programu, koji, radi njihove dobrobiti, ide dalje te trenutno djeluje “online”, kao i, nažalost, u skloništima.

Intenziviranjem rata u Ukrajini, 2022. godine, projekt razvija i humanitarnu notu te pod nazivom “Peaceful Sky for Ukraine” izlaže radove mladih umjetnika diljem Europe.

Ovom prilikom, u suradnji s Centrom za mlade Dubrovnik i Gradom Dubrovnikom, izložba je otvorena do 8. kolovoza, u vremenu od 8 do 19 sati.

Svim posjetiteljima, naročito onima koji žele doprinijeti akciji, važno je napomenuti da će se, osim donacijama, pomoć moći pružiti i kupnjom nekih od izloženih slika.

Također, kao dodatak izložbi, 8. kolovoza u 9 sati bit će održana likovna radionica za zainteresiranu mladež pod vodstvom akademske slikarice Ivane Jovanović- Trostmann. Zajednički rad ostat će u Centru za mlade kao ukras i uspomena na izložbu, a za radionicu se možete prijaviti na:

https://forms.gle/7McBhDJqZEVY2m829.

 

Veselimo se Vašem dolasku i prilici da zajedno pomognemo!”, priopćili su iz Centra za mlade Dubrovnik.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *