U sklopu razvoja Outdoor Pelješac napravljena interaktivna karta Pelješca sa 5 kružnih brdsko biciklističkih i 6 planinarskih ruta

1017

Turističke zajednice sa Pelješca još krajem prošle godine ujedinile su se na projektu Razvoj proizvoda Pelješac. U sklopu projekta razvijati će se Outdoor ponuda odnosno planinarenje, biciklizam i windsurfing , te će se razvijati manifestacije u obliku pet tematskih festivala koji bi trajali po mjesec dana svaki, u kojima bi posjetitelji uživali u okusima Pelješca, tradicionalnim jelima i pelješkom vinu.

U sklopu razvoja Outdoor Pelješac, napravljena je interaktivna karta brdsko biciklističkih i planinarskih ruta Pelješca. Trenutno je na karti pet kružnih brdsko biciklističkih i šest planinarskih ruta. Planirana su dodatna proširenja ruta te dodavanje ugostiteljskih objekata i vinarija na kartu kako bi se gosti lakše mogli snaći u prostoru te upoznati i ovu ponudu Pelješca.

Pelješac je bogat ponudom vinarija te tradicionalnim konobama i restoranima, tako da je spoj outdoora i tradicionalnih okusa sasvim prirodan.

Na karti se mogu vidjeti podaci o težini rute, vrsti podloge, opis, fotografije te se može preuzeti i GPX trag koji se može koristiti u raznim mobilnim aplikacijama i pametnim satovima. Na karti je i link za mobilnu aplikaciju OsmAnd, kao prijedlog. Inače, aplikacija je besplatna za preuzimanje i radi offline.

Uz turističke zajednice na razvoju interaktivne karte sudjelovali su i lokalni biciklisti, Dalibor Jurović iz neformalne udruge Pelješac MTB Vibes (FB: @MtbPeljesac) te Roberto Pinčević vlasnik turističke agencije A.C.D.C – Soul of Croatia(FB: @SoulOfCroatia). Izradu web aplikacije prilagođene mobilnim uređajima napravila je tvrtka Visi Media d.o.o. iz Splita. Na karti je označeno sveukupno pet brdsko biciklističkih kružnih ruta dužine 184 km i šest planinarskih ruta ukupne dužine 39 km.

Iz Turističkih zajednica ( TZO Ston, TZO Janjina, TZO Trpanj i TZO Orebić) kažu da su razvile interaktivnu kartu koju biciklisti i planinari mogu proučiti bez dolaska u info centar, odnosno pogledati na web stranicama turističkih zajednica. Osim toga staze su osmišljene sa lokalnim biciklistima koji najbolje poznaju teren te će samim time krajnji korisnici moći otkriti najzanimljivije dijelove Pelješca koji krije brojne prirodne ljepote.

Poveznica na interaktivnu kartu Pelješca:

HR verzija:

www.dalmatia-trails.bike/peljesac-staze/

EN verzija:

www.dalmatia-trails.bike/peljesac-bike-hike/
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *