UPALIO SE METEOALARM ZA CIJELU ZEMLJU Već danas stiže jako grmljavinsko nevrijeme

47

METEOALARM je izdao upozorenje za cijelu Hrvatsku.

Danas se u popodnevnim satima u cijeloj zemlji očekuju izražena grmljavinska nevremena. 

Grmljavinsko nevrijeme u cijeloj zemlji

Najveća vjerojatnost za grmljavinske pljuskove, čak 70 posto, je u Središnjoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom Kotaru te u Primorskoj Hrvatskoj, 60 je posto vjerojatnosti za nevrijeme na jugu Hrvatske, a 50 posto na istoku zemlje. 

Grmljavinsko nevrijeme ne očekuje se tek na južnodalmatinskim otocima. 

Naoblačenje stiže u popodnevnim satima

U prvom dijelu dana u većini Hrvatske bit će pretežno sunčano i sparno, a naoblačenje s nevremenom očekuje se u posljepodnevnim satima. Pljuskova i grmljavine će najprije biti na Jadranu, a zatim i u sjeverozapadnoj i središnjoj unutrašnjosti. Do kraja dana zahvatit će cijelu zemlju. 

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, poslijepodne do umjeren južni i jugozapadni. Na Jadranu će ujutro puhati slaba do umjerena bura i istočnjak, a potom jugo, na sjevernom dijelu ponegdje i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30 °C, stoji u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Grmljavinsko nevrijeme koje stiže nad Hrvatsku trebalo bi označiti kraj sparine koja traje danima.

Kiša se nastavlja i sljedećih dana

Sutra bi temperature, prema prognozi DHMZ-a trebalo biti nekoliko stupnjeva niže, no ne očekuje se dramatično zahladnjenje.

Pljuskova bi duž cijele zemlje trebalo biti i sutra, a kiša se, prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a može očekivati svakog dana do kraja tjedna. 

index.hr

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *