Usporivači brzine postavljaju se uz škole i dječja igrališta

175

U sklopu povećanja sigurnosti prometa na cestama Grad Dubrovnik putem Upravnog odjela za promet provodi radove na postavljanju opreme za smirivanje prometa. Na dijelovima nerazvrstanih cesta uz škole i dječja igrališta ukupno će se postaviti 11 usporivača brzine, tzv. ležećih policajaca.

Lokacije na kojima se „ležeći policajci“ postavljaju su kod Studentskog doma i OŠ Montovjerna u Ulici Marka Marojice, u neposrednoj blizini sportsko-rekreacijskog parka s dječjim i sportskim igralištima na glavici Babinog kuka (Kliševska ulica) te u blizini Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik u Ulici Gabra Rajčevića.

Usporivač brzine doprinijet će se sigurnosti i u neposrednoj blizini dječjeg igrališta u Ulici od Montovjerne, a po dva komada postavit će se u Novoj Mokošici, i to na prilazu osnovnoj školi u Ulici Bartola Kašića te na kolniku ulica Vinogradarske i Od Izvora.

Ukupna vrijednost nabave i postavljanja opreme s pripadajućim prometnim znakovima je oko 117 tisuća kuna, izvođač radova je tvrtka Tehnogradnja d.o.o., dok je prometni elaborat za postavljanje izradila tvrtka Apsida inženjering d.o.o..

Svi radovi na postavljanju opreme bit će završeni tijekom ovog tjedna.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *