Vesna Pešić nastavlja s provokacijama, pridružili se i istomišljenici

483

“I dalje sam tu. Zašto? Zato što su koreni neuništivi. Volim ovaj grad i to neće promeniti hajka autističnih koji mi savetuju da pišem o zalascima sunca i fotografišem hranu koju jedem kao što to radi većina lobotomisanih. Dragi moji prijatelji i neprijatelji, svi smo mi prolazni u ovom životu, samo Istina je večna.

Ovo je srpski grad Cavtat, središte Oblasti Konavle koju su osnovali i naselili Srbi.

Ovo je srpski grad Dubrovnik. Osnovala su ga srpska plemena Travunjana, Zahumljana i Konavljana i dala mu ime Dubrava po gustoj, hrastovoj šumi.

Danas u Srpskom Sarajevu. Gavrilo, moj junak, vitez. KAD LJUBAV PREMA DOMOVINI ZAMRE ONDA I DRŽAVA MORA DA NESTANE. Nikad aktuelnije.” piše na svom Facebook profilu Vesna Pešić, Beograđanka koja svojim objavama provocira Hrvate i Bošnjake, a prati je oko 36000 vjernih pratitelja, istomišljenika. Pešić je inače vlasnica srpske izdavačke kuće “Pešić i sinovi” u Beogradu.

Nije Vesna individua koja priča ovakve priče i prosipa velikosrpsku propagandu, jer sudeći po komentarima ispod njezinih objava, pozdrava iz Srbije i Crne Gore, mnogi se slažu s ovim iskrivljavanjem povijesti i svojatanjem hrvatskog juga.

“Vesna šta reći… Sretno i nama je savest čista a da li je njima vidi onaj gore sve.” “Veoma hrabra žena, što sam već iskazao kod tebe u komentarima ranije. Na ulazu u Stari Dubrovnik postoji uklesana ploča od strane te Europejske demokracije gde smo obeleženi kao divljaci i ludaci….Moj zaključak je ŽIVEĆE OVAJ NAROD, OPSTAJAO JE U MNOGO GORIM VREMENIMA PA I U OVIM ĆE”

“Kazala…Istinu….Sta je tu…sporno…???…Samo nek se pogleda popis stanovnista…u Dubrovniku…i…Cavtatu…pred drugi svetski rat…Sapienti sat….”

“Bravooo junakinjo moja divim ti se…Eh kad se setim plakala bih…Svaki kutak poznajem i sve mi je bilo blisko…Ljubim te hvala ti sto pronosis istinu ti misionar ko mira i istine!”

“Dobra poruka – Srbe su, ovi moderni, uplasili da se ne smeju slobodno kretali po sopstvenoj zemlji. Ja samo nemam pamcenje – kada su Srbi bili plasljivi?” , neki su od ohrabrujućih komentara na Pešićkinom profilu.

 

 

 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *