Viktorija Knežević: Idem u bitku za Dubrovnik

406

Iako su lokalni izbori tek za dvije godine, dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević na današnjoj konferenciji za medije je najavila svoju kandidaturu za gradonačelnicu Dubrovnika.

-Danas objavljujem da ću se kandidirati za gradonačelnicu Dubrovnika na sljedećim lokalnim izborima. Na tim izborima želim pobijediti kandidata HDZ-a, ma tko god to bio. Sigurna sam da građani Dubrovnika žele da to netko učini i znam da su izuzetno nezadovoljni smjerom u kojem ide naš grad i uvjerena sam da naši sugrađani imaju povjerenja da sam ja ta osoba koja je dovoljno spremna i sposobna i koja ima znanja, upornosti i samopouzdanja da pobjedi štetne politike HDZ-a. – kazala je uvodno Knežević.

Pojasnila je i zašto kandidaturu objavljuje čak dvije godine prije izbora

-Smatram da je politika vrlo ozbiljan i odgovoran posao. Upravo zbog toga ovu svoju kandidaturu najavljujem dvije godine prije samih izbora, u sredini mandata aktualnog gradonačelnika, a kako bi građani imali dovoljno vremena upoznati se sa mnom kao kandidatkinjom i sa svim idejama koje predstavljam te politikama koje zastupam. Ja sam i dosad na neki način sudjelovala u političkom životu. Uglavnom sam komentirala zbivanja u Dubrovniku i šire. I dalje ću nastaviti s time, ali ću to u budućnosti činiti puno studioznije, opsežnije i temeljitije. Od svojih sugrađana neću tražiti da mi daju glas temeljem dojma nego ih pozivam da u razdoblju koje slijedi, u sljedeće dvije godine, zajedno pripremimo jedan drugačiji model upravljanja javnim dobrom. Pozivam sve one najbolje koje ovaj grad ima da zajednički izgradimo budućnost, dokinemo eru klijentelizma, otvorimo jedno novo vrijeme i novo razdoblje za ovaj grad.

-Ja u ovu bitku ne ulazim kako bih osigurala prednost i pobjedu nekim klanovima, u bitku ulazim zato da bi pobijedio Dubrovnik kakav je nekad bio i kakav može biti. Tražim i očekujem borbu za javne interese, nasuprot HDZ-ove borbe za njihove vlastite interese i interese uskih skupina koje njih okružuju. -naglasila je Knežević.

Knežević je istaknula kako vjeruje da će aktualni gradonačelnik Mato Franković pokušati omalovažiti njezinu kandidaturu

– Krećem u pobjedu za Dubrovnik. Vjerujem da ću u tome uspjeti i spremna sam poduzeti sve što je potrebno i dati sve od sebe u ostvarenju tog cilja pa i trpjeti udarce onih najgorih među nama. Vjerujem da će aktualni gradonačelnik ovu moju najavu kandidature pokušati na neki način omalovažiti. Vjerujem da će čak pokušati i ismijati na neki način. Učinit će to zato što nije spreman i nije sposoban za konstruktivan razgovor i fair play borbu. Ali, fair play borbu će dobiti zato što to ovisi o vama i jer to u javnom interesu.

-Spremna sam i vjerujem da će građani Dubrovnika to prepoznati, vjerujem da će mi građani Dubrovnika dati svoje povjerenje i vjerujem da ćemo zajedno uspjeti izgraditi bolji grad, bolje društvo, bolju zajednicu na koju ćemo biti ponosni i koju ćemo ponosno moći ostaviti generacijama koje dolaze, kao što smo danas ponosni na nasljeđe koje imamo i pretke koji su nam ostavili ovaj prekrasan grad.- zaključila je.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *