VLAHUŠIĆ REAGIRAO NA PROZIVKE SRĐEVACA: Čini nam se da ovo nije samo neznanje, nego i neobjašnjiva potreba za niskošću

622

Priopćenje platforme Dubrovnik – naš Grad, a koju potpisuje Andro Vlahušić prenosimo u cijelosti.

– Nastavno na jutrošnju press konferenciju političke stranke Srđ je Grad, a u cilju ispravljanja manipulacija i neistina koje su na njoj izrečene, moramo reagirati kako bi javnost bila upoznata s točnim, a ne netočnim informacijama o nastanku marine tvrtke Laguna trade na Lapadskoj obali:

„Grad Dubrovnik, a time ni tadašnji gradonačelnik Andro Vlahušić nisu ni na koji način sudjelovali u postupcima dodjele koncesije ili lokacijskih, građevinskih i uporabnih dozvola marine na Lapadskoj obali.

O svim fazama nastanka ovog projekta odlučivala je središnja državna vlast, odnosno Vlada RH. Naime, natječaj je raspisala Vlada RH, a provodilo ga nadležno ministarstvo. Usprkos žalbi Luke Dubrovnik, ministarstvo je odabralo tvrtku Laguna trade kao najpovoljnijeg ponuditelja.Također, postupak ishođenja lokacijske i građevinske dozvole te uporabnih dozvola, kojima se ova gradnja legitimirala, proveden je  mimo službi Grada Dubrovnika jer su sve dozvole izdate od strane središnje državne vlasti – Ministarstva graditeljstva.

Tijekom trajanja ovog postupka izmijenile su se dvije različite hrvatske vlade.Izražavamo žaljenje što gospodu iz Srđ je Grad moramo ispravljati oko osnovnih informacija. Očito im je potreba za spuštanjem komunikacije na razinu ispod pristojne, omela koncentraciju.
Naime,

nastavno na jutrošnju press konferenciju političke stranke Srđ je Grad, a u cilju ispravljanja manipulacija i neistina koje su na njoj izrečene, moramo reagirati kako bi javnost bila upoznata s točnim, a ne netočnim informacijama o nastanku marine tvrtke Laguna trade na Lapadskoj obali:

„Grad Dubrovnik, a time ni tadašnji gradonačelnik Andro Vlahušić nisu ni na koji način sudjelovali u postupcima dodjele koncesije ili lokacijskih, građevinskih i uporabnih dozvola marine na Lapadskoj obali.

O svim fazama nastanka ovog projekta odlučivala je središnja državna vlast, odnosno Vlada RH. Naime, natječaj je raspisala Vlada RH, a provodilo ga nadležno ministarstvo. Usprkos žalbi Luke Dubrovnik, ministarstvo je odabralo tvrtku Laguna trade kao najpovoljnijeg ponuditelja.

Također, postupak ishođenja lokacijske i građevinske dozvole te uporabnih dozvola, kojima se ova gradnja legitimirala, proveden je  mimo službi Grada Dubrovnika jer su sve dozvole izdate od strane središnje državne vlasti – Ministarstva graditeljstva.

Tijekom trajanja ovog postupka izmijenile su se dvije različite hrvatske vlade.

Izražavamo žaljenje što gospodu iz Srđ je Grad moramo ispravljati oko osnovnih informacija. Očito im je potreba za spuštanjem komunikacije na razinu ispod pristojne, omela koncentraciju.
Naime, čini nam se da ovo nije samo neznanje, nego i neobjašnjiva potreba za niskošću.“

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *