“Zahvaljujući nesposobnosti tima župana Dobroslavića, Slovenci otkazali dolazak na odmor!”

297
Nezavisni kandidat za župana Dubrovačko-neretvanske županije Roko Tolić ne propušta priliku kritizirati poteze aktualnog župana Nikole Dobroslavića.
-Zahvaljujući“ nesposobnosti tima župana Dobroslavića, Slovenci otkazali dolazak na odmor!
Kako minirati nastojanja turističkih djelatnika da izvuku turističku sezonu najbolje znaju župan Nikola Dobroslavić i njegov tim! Upravo me nazvala ogorčena turistička djelatnica s Pelješca koja kaže da su joj dvije grupe turista iz Slovenije, njih stotinu, otkazale već rezervirani boravak, a razlog za ovo je cijena PCR testa u Domu zdravlja Korčula koja iznosi čak 1050 kuna! Podsjetit ću vas kako je Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio na svojim stranicama da će od 7. travnja cijena PCR testa iznositi 500 kuna. Sada vidimo da je cijena na Korčuli duplo veća od cijene HZJZ-a.
Nažalost, nije ni Dubrovnik mnogo bolje prošao jer je i u njemu cijena PCR testa veća od ostalih u Hrvatskoj i iznosi 700 kuna. Treba li napomenuti da se Splitsko-dalmatinska županija, koja nas je itekako pretekla po broju novih turističkih ležajeva, očito pozorno priprema za sezonu pa je kod njih cijena PCR testa manja nego u ostatku Hrvatske – tamo je svega 450 kuna i to na engleskom jeziku. Njihova cijena je čak ispod određenih od strane Nacionalnog Zavoda (HZJZ). Cijena i kod nas mora biti niža!
Jasno je kako župan Dobroslavić i njegov tim očito onemogućavaju svako nastojanje da se poboljšaju turistički rezultati. Umjesto da nastoje osigurati što niže cijene PCR testova kako oni ne bi predstavljali značajniju stavku u troškovima odmora, oni visokim cijenama pokrivaju nesposobnost i nečinjenje i izravno rade protiv županije. Treba li govoriti koliko je naših sugrađana egzistencijalno ovisno o turizmu? Treba li naglašavati da nakon loše prošle sezone nemamo pravo na pogreške?
Jednostavno je, trebaju nam znatno niže cijene PCR testova i po preuzimanju vlasti odmah ću prionuti brzom smanjenju cijena, sve s ciljem privlačenja, a ne odbijanja turista u županiju.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *