Zaklada Caboga Stiftung i Udruga za promicanje prirodnih znanosti dodijelili stipendije za nadarene učenike

414

Zaklada Caboga Stiftung i Udruga za promicanje prirodnih znanosti još su jednom imali razlog za ponos i zadovoljstvo. Gospar Ivo Felner i Zaklada Caboga Stiftung odlučili su nagraditi dosadašnji rad i podržati daljnje obrazovanje pet polaznika Udruge za promicanje prirodnih znanosti, koji su uspješno završili njihov program i upisali željene fakultete. Prilikom svečane dodjele stipendija, koja se održala u petak 14. rujna 2018. gospar Felner se obratio budućim studentima, stipendistima Zaklade. U motivacijskom se govoru sjetio svojih studentskih dana, naglasio važnost učenja u timu, rada uz dobre asistente i nadu da će se po završetku studija vratiti u Grad. Istaknuo je da je posebno sretan jer je među stipendistima i buduća profesorica kemije čime je ispunjen njegov san.

Stipendije su svojim radom, pristupom i zrelošću dobili nadareni učenici Udruge za promicanje prirodnih znanosti, a sada studenti: Petra Radović – studij kemije i biologije, Anamarija Sršen – studij matematike, Juraj Karaman – studij fizike, Roko Gvozdenica Šipić – studij molekularne biologije i Stela Tošović – studij medicine.

Ovo je još jedan vid izvrsne suradnje Udruge za promicanje prirodnih znanosti Dubrovnik i Zaklade Caboga Stiftung koja je n glavni sponzor, ističu u Udruzi. Udruga nastavlja i u ovoj školskoj godini s radom s nadarenim i zainteresiranim učenicima, onima koji žele više, bolje, drukčije. Upisi za nove članove su u tijeku, a novost je da se ove godine mogu upisati učenici osmih razreda osnovne škole, te prvog, drugog i trećeg razreda srednje škole koji su zainteresirani za kemiju, fiziku, biologiju i matematiku. Upisnica i sve detaljne informacije se mogu naći na stranicama Udruge http://www.prirodne-znanosti-dubrovnik.com/

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *