Žaklina Marević: Moram pohvaliti ovaj hvalevrijedan projekt za one koji su riskirali svoje živote

213

Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je danas polaganju kamena temeljca za dvije stambene zgrade u Mokošici za stanove namijenjene hrvatskim ratnim vojnim invalidima, ali i mladim obiteljima po modelu dubrovačkog POS-a. Izgradnju stanova financiraju Ministarstvo branitelja i Grad Dubrovnik, a Povelju o polaganju temeljnog kamena potpisali su ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavko Čukelj.

“Drago mi je da smo danas svi ovdje kako bi sudjelovali u polaganju temeljnog kamena za zgrade namijenjene hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata, ali i mlade Dubrovkinje i Dubrovčane.
U svoje osobno ime, ime župana Nikola Dobroslavića i cijele Dubrovačko-neretvanske županije moram  pohvaliti i pozdraviti ovaj hvalevrijedan projekt za one koji su svoj život riskirali kako bi naša djeca sretno i slobodno hodala ovim ulicama. Da nije bilo naših branitelja danas mi ne bi ponosno hodali našom Domovinom.
Posebno me veseli činjenica što će kroz poticajnu stanogradnju po dubrovačkom modelu barem dio žitelja Dubrovnika riješiti svoje stambeno pitanje. Turizam je nešto što nam svima olakšava život, ali ga  ponekad čini i nemogućim, što se kod nas prvenstveno očituje kroz visoke cijene nekretnina ili najma. Tu se stoga najviše vidi uloga jedinice lokalne samouprave koja promišlja o najboljim rješenjima za svoje građane. Stoga sve pohvale vodstvu grada Dubrovnika na brizi za svoje sugrađane. Nadam se da će ovakvih projekata u budućnosti biti što više diljem naše županije, za sve socijalne skupine.
Još jednom, poštovani ministre Medved, Vama i Vašim suradnicima u Ministarstvu branitelja, Vama gradonačelniče Grada Dubrovnika i Vašim suradnicima veliko hvala u ime svih nas koji smo izabrani predstavnici i koji pronosimo glas svih onih za koje vi danas stavljate kamen temeljac”, rekla je ovom prilikom zamjenica Marević.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *