ŽALILI SE GRADONAČELNIKU NA NELEGALNE TAKSISTE: Evo odgovora Grada Dubrovnika

1362

Dubrovački taksisti ogorčeni su na nelegalan rad taksista iz BiH koji im oduzimaju posao, rade na crno, bez ikakvih potrebnih papira i k tome ne ponašaju se primjereno jednom Dubrovniku. Kako kažu, u više navrata obavijestili su inspektore i gradonačelnika Mata Frankovića. Pitali smo za objašnjenje gradsku upravu, evo što su nam odgovorili:

Gradonačelnik je dobio pisane poruke od dubrovačkih taksista kako u noćnim satima na platou Pile posao prijevoza obavljaju i osobe za koje oni smatraju da nemaju zakonsku pretpostavku za obavljanje djelatnosti prijevoza putnika. Nadalje, Gradonačelnik je navedene prijavitelje uputio da su, ukoliko su sigurni u svoje tvrdnje, dužni navedeno prijaviti nadležnim državnim tijelima (inspektor cestovnog prometa, Inspektorat rada, Carina). Iznositi tvrdnju kako Gradonačelnik nije reagirao na nešto o čemu je upoznat putem poruka i za što nije nadležan u okviru svojih zakonskih ovlasti u najmanju ruku nije korektno.

Grad Dubrovnik redovito putem svoje službe Komunalnog redarstva sankcionira prekršitelje na platou Pile te je do sada na navedenom području napisano kazni u vrijednosti od 40.000 kuna.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *